Redactor: Sorina Bujarov

A fost rănit grav pentru că și-a practicat meseria și a ajutat un bebeluș să vină pe lume. Vorbim despre un medic din Arabia Saudită, care a fost împușcat de către soțul unei gravide, la scurt timp după ce aceasta a născut fiind asistată de medic. Autoritățile din Arabia spun că bărbatul a recurs la această măsură fiind supărat că medicul, care este bărbat, i-a văzut soția dezbrăcată.

Potrivit The Independent, bărbatul ar fi solicitat ca soția lui să fie asistată la naștere de către o doctoriță. Din varii motive totuși soția bărbatului a fost ajutată să nască de către medicul Muhannad Al Zabn.

După naștere, soțul gravidei l-a chemat la o discuție pe medic, sub pretextul că vrea să-i mulțumească personal pentru faptul că i-a ajutat copilul să vină pe lume. În schimb, acesta a scos o armă și l-a împușcat pe medic în grădina spitalului din King Fahad Medical City, din Riad. Doctorul a fost internat în terapie intensivă, iar acum starea lui este stabilă.

Bărbatul a fugit de la locul faptei, dar poliția din Arabia Saudită în scurt timp a reușit să-l aresteze.

Potrivit lui Bassam Al Buraikan, purtătorul de cuvânt al spitalului, incidentul este investigat de către poliția locală. Instituția medicală a prezentat deja filmări, care confirmă faptul că medicul a fost agresat de către soțul gravidei internată în spital.  

 

 Articole relaționate:

Mor înainte de a se naște din cauza maladiilor de care suferă mamele lor. Ce patologii afectează cel mai mult viitoarele mămici din Moldova și la ce riscuri supun acestea bebelușii 

Complicația periculoasă ce poate surveni în timpul nașterii. „În 90% din cazuri medicii nu pot face nimic“ 

Avertizare: „Fiecare al treilea copil se naște bolnav, iar șapte din zece gravide au probleme de sănătate. Cifrele sunt de patru ori mai mari decât în statele dezvoltate”