Redactor: Parascovia Rogate

A lăsat prin testament Casei Județene de Asigurări de Sănătate Satu Mare din România o sumă de peste 100.000 de euro. Este vorba de o femeie, care a murit la începutul acestui an și care în acest mod a vrut să-și arate mulțumirea pentru tratamentul pe care instituția l-a suportat timp de 14 ani de boală. Moștenirea este o premieră pentru instituție, iar banii vor fi folosiți pentru tratamentelor altor bolnavi, scrie Hotnews.ro.

Femeia a decedat la vârsta de 67 de ani, în urma unei boli cronice. Aceasta a decis să lase banii Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, deoarece nu avea rude apropiate.

Directorul CJAS Satu Mare, Georgeta Pop, a declarat că instituția a obținut prin testament un cont bancar cu suma de 103.000 de euro.

„Procedura de intrare în posesie pentru suma de 103.000 euro este în curs de derulare la nivelul CAS Satu Mare”, a precizat Georgeta Pop.

Reprezentanții instituției nu știau nimic despre intențiile femeii bolnave, deoarece în timpul vieții aceasta nu i-a contactat ca să-și exprime recunoștința.

„Doamna a beneficiat de servicii medicale pentru afecțiunea de care suferea la fel ca oricare asigurat, fără a avea alte solicitări”,  a spus Georgeta Pop.

Instituția a fost contactată la mijlocul lunii februarie de către executorul testamentar în calitate de legatar pentru contul în valută al testatorului.

Cei 103.000 euro vor fi folosiți de CJAS Satu Mare pentru plata tratamentelor altor bolnavi.

„Prin acest gest nobil, înțelegem că intenția Doamnei a fost să sprijine persoanele cu probleme de sănătate, dorința ce-i va fi îndeplinită, iar pentru conducerea și colectivul CJAS Satu Mare este un mesaj de încredere și de recunoaștere a activității”, a mai declarat Georgeta Pop.

 

  Articole relaționate:

Moldovenii să-și cumpere poliță și să nu speculeze. Astfel au reacționat autoritățile după ce au fost scumpite serviciile medicale 

Cum am ajuns să avem servicii medicale mai scumpe. „Estimarea este una arbitrară și lasă loc de abuzuri” 

Spitalele din Moldova operează cu prețuri noi. Toate serviciile medicale s-au scumpit oficial de câteva ori