Redactor: Irina Miron

În Marea Britanie, vânzările suplimentelor alimentare precum uleiul din ficat de batog (specie de pește), omega 3, zinc sau magneziu, sunt în plină expansiune. Creșterea este determinată de numărul record de bărbați care le cumpără, îngrijorați fiind de starea sănătății lor, dar și de felul în care arată, scrie dailymail.co.uk.

Deși suplimentele alimentare sunt de obicei destinate copiilor, gravidelor sau vârstnicilor, în prezent 38% dintre bărbații britanici le iau, în timp ce 46% dintre femei fac același lucru. Potrivit statisticilor, piața britanică a suplimentelor alimentare destinate bărbaților a crescut astfel cu 25% anul trecut, de la 4,1 milioane de lire sterline la 5,1 milioane.

Suplimentele pentru bărbați conțin de obicei vitamina A și D, dar și zinc și magneziu, care stimulează rezistența oaselor și sunt eficiente pentru memorie și probleme de prostată.

Experții spun că piața vitaminelor și suplimentelor alimentare pentru bărbați a cunoscut cea mai mare dezvoltare din ultimii ani. Tot ei mai menționează că toți bărbații care cumpără aceste produse, o fac pentru că își doresc să se simtă mai atractivi și pentru a fi mai sănătoși. Specialiștii în sănătate consideră că de vreme ce 27% dintre bărbați confirmă că vitaminele și suplimentele sunt importante pentru îmbunătățirea aspectului fizic, piața acestor produse are un mare potențial.

Conform raportului, aproximativ 42% dintre adulții din Marea Britanie iau regulat vitamine și suplimente alimentare pentru a-și îmbunătăți sănătatea.

Totodată, unul din cinci bărbați au recunoscut în cadrul unui studiu că au consumat ocazional vitamine în ultimele 12 luni, iar majoritatea au apelat la ele atunci când s-au simțit extenuați. 13% din cei intervievați au recunoscut că au luat ulei din ficat de batog, 15% - vitamina D, iar 14% - ulei de pește sau omega 3.

Bărbații recunosc că iau suplimente și vitamine pentru a fi mai sănătoși, 56% - pentru a-și întări sistemul imunitar, 40% - pentru oase, iar 24 % - pentru a avea energie.

Totodată, 14% dintre bărbați recurg la vitamine pentru a preveni îmbătrânirea, iar 22% pentru a-și îmbunătăți memoria și funcțiile creierului.

 

Articole relaționate:

Insuficiența de vitamina D creşte riscul apariţiei artritei

Riscul decesului în timpul exerciţiilor fizice este mai mare în rândul bărbaţilor 

Simptomele ce prevestesc cele mai frecvente boli la bărbaţi