Redactor: Irina Miron

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat utilizarea primelor pancreasuri artificiale pentru diabetici, care indică nivelul de zahăr conținut în sânge. Medicii consideră că dispozitivul ar putea fi de un real folos celor aproximativ trei milioane de americani cu diabet de tipul 1 și i-ar putea ajuta să țină sub control maladia, scrie foxnews.com.

Dispozitivul conține o pompă pentru insulină și un senzor de glucoză care oprește procesul de livrare a insulinei, atunci când glucoza din sânge ajunge la un nivel normal.

Persoanele care suferă de diabet de tip 1 trebuie să monitorizeze astfel permanent nivelul de zahăr în sânge și să își administreze insulină de câteva ori pe zi. Medicii atenționează totuși că prea multă sau prea puțină insulină poate provoca o serie de probleme de sănătate, de la insuficiență renală și boli de inimă, până la afecțiuni ale creierului.

Sistemul este recomandat diabeticilor care au împlinit vârsta de 16 ani. 

 

Articole relaționate:

O pilulă care poate transmite mesaje din interiorul organismului este testată de savanți 

Oamenii de știință au creat din celule stem copii ale mini-creierului uman 

Tehnologii de domeniul SF în medicina cerebrală. Cercetătorii americani testează un implant în creier, care va restabili memoria pacienților