Redactor: Irina Miron

Consumul de unt de arahide reduce riscul femeilor de a se îmbolnăvi de cancer la sân, arată studiile. Conform acestora, adolescentele care mănâncă regulat unt de arahide sunt cu 39% mai puțin predispuse să facă o formă benignă de cancer la sân la vârsta de 30 de ani. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că acest lucru este valabil mai ales în cazul fetițelor care consumă untul de arahide la vârsta de 9 – 15 ani, scrie dailymail.co.uk.

Oamenii de știință au studiat între anii 1996 – 2001 starea sănătății a 9.039 de fetițe din SUA. Ei au repetat experimentul între anii 2005 -2010, când fostele adolescente aveau între 18 și 30 de ani. Astfel, savanții au constatat că participantele la studiu, care au mâncat unt de arahide sau nuci de două ori în fiecare săptămână, erau supuse unui risc cu 39% mai mic de a face cancer la sân, decât cele care nu au consumat deloc acest produs. Acum mai mulți ani, studiile au arătat că la fel de efectiv împotriva apariției cancerului mamar sunt nucile și legumele. Totodată, potrivit cercetărilor mai vechi, alunele și alte produse bogate în vitamina E reduc riscul apariției cancerului la ficat. De asemenea, aceleași produse oferă protecție împotriva bolilor de inimă și afecțiunilor la ochi la bătrânețe. 

 

Articole relaționate:

Peste 70 la sută dintre femei nu-și controlează sânii după vârsta de 40 de ani, fiind astfel supuse riscului de a face cancer la sân 

Majoritatea femeilor nu cunosc dacă sunt sau nu predispuse să sufere de cancer la sân

Inhibarea emoţiilor creşte riscul apariţiei problemelor cardiace şi a cancerului