Redactor: Irina Miron

 

Peste 400 de copii din România mor anual din cauza diferitor tipuri de cancer, doar unele dintre ele fiind posibil de tratat. Statisticile arată astfel că cea mai ridicată rată de mortalitate în rândul copiilor din această țară este anume din această cauză, scrie agerpres.

Potrivit unor informații prezentate de compania MediHelp, numărul copiilor bolnavi de cancer din România a crescut în ultimii ani, această boală rămânând principala cauză de mortalitate la copiii cu vârste cuprinse într 1 și 19 ani.

Totodată, peste un sfert din cazurile de cancer se înregistrează în Europa, iar 15.000 dintre bolnavi sunt copii și adolescenți. Ratele de supraviețuire au crescut totuși până la 80% în urma noilor tratamente din țările dezvoltate. 

„Totuși, 60.000 de copii din țările în curs de dezvoltare mor în fiecare an din cauza diferitor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile, iar în România mor din același motiv, peste 400 de copii într-un singur an. O treime din formele de cancer întâlnite în rândul copiilor este reprezentată de leucemie, iar leucemia acută limfocitară și leucemia mieloidă acută sunt cele mai frecvente. Cancerul cerebral și alte tipuri de cancer al sistemului nervos constituie o cincime din cazurile de cancer întâlnite în rândul copiilor. Deși în ultimii 50 de ani progresele înregistrate în tratamentele cancerului la copii au fost enorme, aproximativ 25% dintre pacienți mor din cauza acestei boli”, se precizează într-un comunicat al MediHelp.

Din 2006 până în anul 2010, au murit din cauza cancerului trei din 100.000 de copii din UE, însă în multe țări din nordul și vestul Europei mortalitatea în rândul copiilor este sub acest nivel.

„Statisticile sunt alarmante. Orice părinte ar trebui să ia în considerare încheierea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internațională, cel puțin pentru copilul său. Planurile oferite de noi pentru copii sau adolescenți asigură acoperire oricând și oriunde în lume, pentru orice problemă medicală, inclusiv cazurile grave de cancer, pornind de la o sumă anuală de 142 de euro”, a menționat în concluzie coordonatorul de marketing al MediHelp International, Alida Coman.

 

Articole relaționate:

Leucemia ar putea fi tratată cu ajutorul unui virus 

Copiii născuți de femeile cu probleme de fertilitate, mai predispuși riscului de a se îmbolnăvi de cancer 

Copii până la trei ani nu au voie să facă plajă. Studiile arată că 90 % din cazurile de cancer de piele sunt provocate de razele ultraviolete și își au originea din copilărie