Autor: Irina Papuc

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, este din nou în vizorul Comisiei Naționale de Integritate. De această dată oficialul este suspectat că nu și-ar fi trecut în declarația de avere toate mașinile și acțiunile pe care le-ar deține în cadrul unei societăți pe acțiuni.

Din acest motiv, spun responsabilii din cadrul CNI, pe numele lui Andrei Usatîi a fost pornită o procedură de control din oficiu. Aceștia au refuzat să ofere mai multe detalii, precizând doar că ministrul Sănătății nu ar fi menționat în declarația de interese personale acțiunile pe care le-ar deține la o societate pe acțiuni. Totodată, membrii CNI îl suspectează pe Andrei Usatîi că nu ar fi trecut în declarația de avere toate mașinile pe care le deține, fără a preciza de câte anume este vorba.

Precizăm că Ministrul Sănătății a indicat în ultima declarație că locuiește în apartamentul soției și deține o mașină veche de zece ani.

Anterior, funcționarul a fost verificat de CNI pentru un eventual conflict de interese la Spitalul Clinic Republican. Comisia a stabilit că acesta ar fi urmărit un beneficiu financiar atunci când a dispus comasarea mai multor instituții medicale cu Spitalul Clinic Republican. Ministrul a negat atunci totul și a acționat CNI în judecată, cerând un prejudiciu moral de 20.000 de lei. Andrei Usatîi nu a răspuns la telefon pentru a comenta decizia CNI.

 

Citește la aceeași temă:

Averea Ministrului Sănătății, Andrei Usatîi: locuiește în apartamentul soției și deține o mașină veche de zece ani