Autor: Elena Cioina

Cu acest mesaj Platforma E-Sanatate.MD începe de astăzi o campanie de promovare a legii antitutun. Acest document are misiunea să convingă autoritățile că lipsa unor legi stricte în acest domeniu generează mai multe cheltuieli pentru sănătate, decât poate obține bugetul de stat din accizele pentru tutun.

Un mediu curat fără fum de țigară trebuie să devină prioritatea fiecărui funcționar, cu drept de decizie. Un stat care seamănă cu o scrumieră uriașă și miroase a tutun nu este imaginea pe care ne-o dorim.

Astfel, pe parcursul următoarelor săptămâni veți putea urmări pe platforma noastră de sănătate știri locale și internaționale despre experineța țărilor care au promovat și adoptat legi asemănătoare, reportaje, opinii și interviuri cu oficiali, politicieni, ambasadori în Republica Moldova, artiști și oamenilor simpli despre necesitatea adoptării unui asemenea document.

Campania vine să susțină dezbaterile publice lansate, în aceste zile, pe marginea proiectului, chiar dacă documetul întâmpină rezistență enormă din partea reprezentanților industriei tutunului.