Autor: Irina Papuc

Un cuplu din Capitală îi învinuiește pe doctori că sunt responsabili de moartea gemenilor lor, care s-au născut prematur. Unul din copilași s-a născut mort, iar celălalt a decedat la câteva zile.

Femeia, care a născut la Maternitatea Spitalului Municipal nr 1, afirmă că doctorii nu i-ar fi acordat ajutorul medical necesar pentru a-i salva bebelușii. Aceasta a fost internată în spital la termenul de 26 de săptămâni, suferind o naștere prematură. Soțul femeii a depus o plângere la poliție, învinuindu-i pe medici de neglijență. Bărbatul consideră că decesul micuților a survenit din cauza lor.

„Pe data de 27 septembrie colaboratorii Comisariatului de Poliție din sectorul Botanica au deschis o urmărire penală pentru încălcarea din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, în baza unei plângeri depuse de către soț. Ei consideră că angajații spitalului sunt responsabili de decesul celor doi nou-născuți, unul dintre ei fiind născut mort, iar al doilea a decedat mai târziu”, precizează Adrian Jovmir, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Poliție.

Potrivit lui, polițiștii sunt în așteptarea expertizelor medico-legale. Codul Penal prevede pentru această infracțiune o pedeapsă cu privare de libertate de până la trei ani, inclusiv cu interzicerea dreptului de a ocupa anumite funcții pe un termen de la doi la cinci ani.

Șeful Maternității unde a născut femeia, Iurie Dondiuc, a refuzat să ofere detalii pe acest caz, invocând legea datelor cu caracter personal. Acesta a precizat, însă, că doctorii au monitorizat sarcina și au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a evita sfârșitul tragic, dar că au existat anumiți factori care au dus la o naștere prematură și care nu puteau fi evitați.

 

Articole relaționate:

Patru medici de la Centrul Mamei şi Copilului, acuzaţi de malpraxis. Un copil a rămas mutilat pe viață din cauza că nu a fost resuscitat la timp 

A născut un copil mort la doar 35 de săptămâni de sarcină. O femeie din Telenești acuză medici de la Orhei că i-au lăsat bebelușul să moară

Diana Berari, mămica care acuză medicii de la MedPark de malpraxis: „Nu mai cred în nimeni. Mihai Ciocanu mi-a promis de mai multe ori că va face o anchetă. Ei caută să iasă basma curată”