Redactor: Irina Miron

Un nou dispozitiv ar putea permite în curând diabeticilor să își verifice nivelul de glicemie din sânge într-un mod mai puțin dureros. În prezent, pentru a afla care este nivelul de glucoză în sângele lor, persoanele care suferă de diabet trebuie să se înțepe în deget cu un ac de câteva ori pe zi. Deși este o procedură mini invazivă, aceasta este totuși o adevărată pacoste pentru bolnavii de diabet.

„Mulți diabetici se plâng că nu suportă acul cu care se înțeapă în deget. Cu toate că este o metodă mini invazivă, este totuși invazivă”, susțin cercetătorii britanici de la Western New England University. De aceea, au încercat să caute metode mai noi pentru testarea glicemiei, care să fie și non invazive. Știind că există o legătură liniară între nivelul de glicemie din sânge și respirația cu miros de acetonă, oamenii de știință au creat un dispozitiv de „testare a respirației”. Deși și alți cercetători, încearcă să inventeze noi tehnologii de control a glicemiei, versiunea celor de Western New England University este, deocamdată, cea mai eficientă și mai ieftină, scrie foxnews.com. Urmează doar ca dispozitivul să fie testat pentru ca la sfârșitul anului 2014, începutul anului 2015, să poată fi deja utilizat de bolnavii de diabet.

Ca să fie siguri că noul dispozitiv arată nivelul exact al glicemiei în sânge, pentru început, diabeticii vor continua să utilizeze și vechea metodă, cea a înțepatului în deget. De asemenea, ei vor trebui să își facă un jurnal special în care să își noteze ce mănâncă, pentru a vedea astfel dacă anumite produse influențează rezultatele testării glicemiei cu ajutorul noului dispozitiv. 

 

Articole relaționate:

Încep testarea cu ei. Angajații Centrului Municipal de Sănătate Publică își fac screening-ul la diabet zaharat. Testarea va continua cu angajații din întreprinderile mari 

Orice om poate afla, cu câțiva ani mai devreme, dacă riscă să dezvolte diabet de tip 2

Alimentele din carne, acidifiante cresc riscul de diabet de tip 2