Autor: Irina Miron

Comisia Națională de Integritate va remite procurorilor dosarul șefului Direcției Municipale de Sănătate, Mihai Moldovanu. Membrii Comisiei au constatat că edilul nu a inclus în declarația de venit toate bunurile ce îi aparțin.

Potrivit șefului Comisiei de Control din cadrul CNI, Adela Griciuc, Mihai Moldovanu nu ar fi declarat două conturi bancare deschise în anul 2010 și cota completă deținută într-o societate comercială. „Mai rămân câteva proceduri interne de stabilit, astfel încât dosarul să poată fi remis Procuraturii chiar mâine”, a menționat Griciuc.

Vădit deranjat de procedurile interminabile de control inițiate pe numele lui, șeful de la Sănătate din Municipiu s-a arătat totuși mulțumit de faptul că dosarul va fi remis, în sfârșit, procurorilor. „Demult trebuia să solicit ca dosarul să fie remis oamenilor legii. Cei de la CNI fie că au încurcat deja totul, fie sunt nepricepuți. Sunt sigur că acum lucrurile se vor limpezi”, a declarat Mihai Moldovanu pentru Sănătate Info.

Acesta mai spune că nu a declarat cota parte deplină pe care o deține într-o societate comercială, împreună cu unul dintre frații săi, deoarece nu a știut că acesta îi cedase acțiunile. „Fratele meu a plecat în Franța și mi-a cedat acțiunile lui prin procură cu o zi înainte ca eu să depun declarația. Nu am știut absolut nimic de asta”, a explicat șeful de la sănătate.

Moldovanu neagă, însă, că ar avea vreun cont bancar activ. „Nu am niciun cont deschis la bancă. Am avut două, unul a fost închis în 2007 și altul în 2009. Am doar carduri salariale”, a precizat Mihai Moldovanu.

Comisia Națională de Integritate a inițiat o procedură de control pe numele lui Mihai Moldovanu în luna iulie, după ce în presă au apărut informații că acesta ar deține averi nejustificate. Dacă va fi găsit vinovat, șeful Direcției Municipale de Sănătate riscă o amendă de 12 mii de lei sau un an de pușcărie. 

 

Citește la aceeași temă:

CNI a inițiat procedura de control a averii lui Mihai Moldovanu. Șeful de la Direcția municipală de sănătate este suspectat că nu și-ar fi declarat toate veniturile

Mihai Moldovanu, un medic bogat: „Poate să vină tot CNI-ul la mine acasă să mă verifice. Nu-mi creează disconfort”