Autor: Irina Papuc

Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova s-a plasat pe locul 8.524 într-un clasament al celor mai prestigioase universități la nivel internațional. Totodată, din cele 26 de universități din țara noastră incluse în clasament instituția de învățământ a ocupat locul cinci.

Potrivit clasamentului Ranking Web University, unicul de acest fel în lume, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se află pe locul 8.524 din peste 21.000 de universități din lume. Drept criterii de performanță sunt considerate vizibilitatea de web, conținutul informației, volumul și calitatea publicațiilor, precum și corespunderea acestora cu activitatea propriu-zisă. La fel de importate sunt relaţiile pe care le are instituția de învățământ superior la nivel social, economic și cultural.

În acest an, în clasament au fost incluse 21.451 de universități din întreaga lume, dintre care 26 de instituţii de învăţământ din Republica Moldova.Astfel, Universitatea de Stat din Moldova deţine întâietate în rândul instituţiilor de învăţământ superior de la noi, clasându-se pe locul 3.432. Pe locul doi s-a plasat Universitatea Tehnica din Moldova, iar la nivel internațional - pe poziţia 4.220. Academia de Studii Economice din Moldova a obținut locul trei la nivel național și 7.220 la nivel internațional.Univestitatea Liber Internaţională din Moldova s-a clasat pe poziţia 7.696, iar Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, pe poziţia 8.524.

Site-ul Universității de Medicină funcționează din anul 1996, iar recent poate fi accesat într-o nouă versiune, mai clară și mai ușor de navigat. Prorectorul pentru implementarea tehnologiei informaționale și dezvoltare strategică din cadrul Universității, Oleg Lozan, afirmă că evaluarea s-a făcut după versiunea veche a sitelului și nu după cea nouă care funcționează mai puțin de jumătate de an.

 

Articole relaționate:

Centru universitar de simulare virtuală, în valoare de 4,5 milioane de euro, pentru studenții de la medicină