Redactor: Sorina Bujarov

Autoritățile locale din New York au decis să includă țigara electronică în legislația antitabac. Produsul urmează să fie interzis în spațiile publice, inclusiv în restaurante sau locurile de muncă închise. 

Potrivit agerpres.ro, această inițiativă este ultima din numeroasele măsuri de luptă împotriva tabagismului sau obezității luate de primarul în exercițiu al New York-ului, Michael Bloomberg. Cu câteva luni în urmă, metropola americană a devenit prima din SUA care a ridicat la 21 de ani vârsta legală permisă pentru vânzarea tutunului.

Consiliul Municipal a votat, de curând, cu 43 de voturi pro față de opt împotrivă, pentru introducerea țigării electronice în „Smoke-Free Air Act”. Președintele Consiliului Municipal, Christine Quinn, a declarat că utilizarea în public a „e-țigaretelor” riscă să submineze legislația antitabac întrucât, prin asemănarea lor cu țigările tradiționale, acestea ar putea face ca fumatul în locuri publice să pară din nou un lucru normal.

 

Articole relaționate:

Consiliul Uniunii Europene a aprobat revizuirea Directivei anti-tutun prin care sunt interzise țigările cu aromă și mărirea spațiului pentru avertismentele de pe ambalaj 

Patronii unor cafenele și restaurante din Chișinău, premiați pentru faptul că au interzis fumatul în localurile lor. „Sănătatea e mai importantă decât banii obținuți de la clienții fumători” 

Industria tutunului a pierdut o luptă. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind controlul tutunului