Autor: Sorina Bujarov

Moldovenii care vor să plece în Marea Britanie vor trebui să efectueze testul la tuberculoză. Despre aceasta informează Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea din Moldova.

Potrivit acesteia, persoanele care solicită viză de ședere în Marea Britanie pentru o perioadă mai mare de șase luni vor trebui să treacă testul la tuberculoză. În același timp, reprezentanții Organizației specifică că autoritățile de imigrare din Marea Britanie pot, uneori, solicita acest test și în alte cazuri.

Testul la tuberculoză însă nu poate fi efectuat oriude. Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, Guvernul Marii Britanii a desemnat Direcția Sănătate a OIM să le realizeze și să elibereze certificatele necesare, în conformitate cu cerințele autorităților engleze. Astfel, testul pentru tuberculoză va fi efectuat de către medicii desemnați de către autoritățile din Marea Britanie.

Pe lângă pașaport, cetățenii care doresc să plece în Marea Britanie vor trebui să prezinte și următoarele documente: certificatele medicale, rapoartele clinice și documentele de externare referitoare la orice probleme pulmonare din trecut și din prezent. De asemenea, moldovenii vor trebui să își dea un acord în scris pentru ca specialiștii OIM să le efectueze testul TB. Acesta va include: evaluarea simptomelor, analiza istoricului de contact recent cu persoanele cu TB, un examen fizic (dacă medicul consideră necesar) și roengenul la plămâni.

În cazul în care testul va fi negativ, certificatul va fi eliberat în aceeași zi în care solicitantul l-a efectuat, iar dacă testul va fi pozitiv, persoana nu va putea solicita viză cel puțin jumătate de an, timp prevăzut pentru tratamentul afecțiunii. 

 

Articole relaționate:

Institutul de Ftiziopneumologie „nu are telefoane pentru bolnavi” 

Numărul îmbolnăvilor de tuberculoză, în lume, în ușoară scădere pentru al treilea an consecutiv. Formele multi-rezistente sunt, însă, în creștere

Țările lumii au nevoie de un plan ambițios de luptă cu tuberculoza la copii. Anual, maladia răpune viața a cel puțin 74 de mii de copii