Redactor: Irina Papuc

Unii furnizori de asistență medicală fac o greșeală atunci când administrează vaccinul cintra infecţiei rotavirale la copii. Un nou raport în acest domeniu arată că aceștia injectează substanța, în loc s-o picure în gura copilului, așa cum e necesar.

Potrivit informațiilor prezentate de centrele pentru controlul și prevenirea bolilor, între anii 2006 – 2013 au fost întocmite 39 de rapoarte care menționau modul greșit de administrare a vaccinurilor împotriva rotavirusului.

În șase cazuri dintre acestea, asistenta medicală a injectat substanța fără a avea pregătirea profesională necesară, mai arată raportul din acest an, scrie Huffington Post. De asemenea, în 50 la sută din cazuri, au fost înregistrate reacții adverse, manifestate inclusiv prin înroșirea locului injectat.

Raportul mai arată că printre motivele care au dus la adminsitrarea greșită a vaccinului se numără instruirea inadecvată, lectura greșită sau incapacitatea de a citi instrucțiunile pentru vaccin și confuzia dintre flaconul vaccinului pentru injectare cu cel pentru administrare orală.

Vaccinul rotavirus a fost introdus în Statele Unite ale Americii în anul 2006. Sursa citată precizează că acesta protejează împotriva disfuncțiilor stomacului, care pot provoca diaree severă. Potrivit datelor oficale, înainte de introducerea vaccinului, anual, între 20-60 de copii de până la 5 ani mureau din cauza infecției, iar alți aproape 70 de mii erau spitalizați.

Vaccinul este unul dintre cele câteva vaccinuri pentru sugari, care a fost creat pentru a fi administrat pe cale orală. Doza injectată nu este considerată o doză valabilă, se mai arată în raport.

 

Articole relaționate:

46 de țări au introdus vaccinul împotriva infecției cu rotavirus în Programele Naționale de Imunizare 

Alexandra Yuster: „Vaccinarea copiilor trebuie să fie în capul listei priorităților pentru autoritățile de la Chișinău” 

În ultimii 6 ani, vaccinurile antigripale au prevenit în SUA aproximativ 13,6 milioane de îmbolnăviri

Vaccin neconvențional împotriva diabetului de tip 1