Redactor: Viorica Obreja

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, se schimbă multe aspecte ale vieții, inclusiv cea viața sexuală. Acest lucru nu este o regulă generală pentru toate cuplurile. Totuși, cei care își doresc să scape de pasivitatea din cuplu pot opta pentru câteva alimente, cunoscute pentru puterea absolut naturală de a pronunța libidoul.

„Cele mai multe cupluri doresc o viață sexuală sănătoasă, deoarece acest lucru îi face să se simtă bine, din punct de vedere fizic și mintal”, spune Ellen Kamhi , instructor clinic de farmacologie de la Școala de Medicină Stony Broook, din New York . „Un cuplu care se bucură de o viață sexuală împlinită, de obicei, se bucură de o relație puternică. Din păcate, în cazul cuplurilor în vârstă apetitul sexual poate scădea din cauza faptului că își pierd interesul, dar asta nu trebuie să fie așa”, mai spune specialista, pentru News Max Health.

Libidoul scăzut a devenit op problemă nu doar pentru cuplurile în vârstă. Datele unui studiu recent arată că între 40 și 50 la sută dintre femeile din SUA si 20-25 la sută dintre bărbați au un apetit sexual scăzut.

„Acest lucru se poate întâmpla din cauza stresului, anxietății, depresiei. Alți factori includ stima de sine scăzută, conflictele nerezolvate, menopauza , probleme de sănătate”, mai spune Kamhi.

Deși există multe metode de a ajuta la refacerea apetitului sexual , anumite alimente pot stimula libidoul în mod natural, spune ea. Iată care sunt:

1. Sucul de rodii . Noi cercetări arată că această băutură gustoasă și sănătoasă , care este încărcată cu antioxidanți reduce riscul de disfuncții erectile.

2. Fulgi de ovăz . În afară de reducerea nivelului de colesterol , un castron de fulgi de ovăz pe zi stimulează producerea unei substanțe chimice care eliberează testosteron și ajută la creșterea apetitului sexual.

3. Mierea. Vitamina B stimulează producția de testosteron. Mierea este bogată în minerale, inclusiv bor, care ajută la procesul de producție a estrogenului.

4. Ouăle. Acestea sunt bogate în vitaminele B5 și B6 care ajută libidoului prin echilibrarea nivelurilor de hormoni și combaterea stresului.

5. Bananele. Bananele conțin o enzimă, numita bromelaină , care ajută la creșterea libidoului, iar eficiența acesteia a fost demonstrată în cazul bărbaților care sufereau de impotență.

6. Țelina. Aceasta conține androsteron, un hormon eliberat prin transpirație care  trezește apetitul sexual la femei.

„Este un mit că intimitatea dispare în mod necesar pe măsură ce îmbătrânim. Studiile au arătat că persoanele sănătoase se pot bucura de o viață sexuală activă chiar și după 70 de ani”, este convinsă Ellen Kamhi.

 

Articole relaționate:

Sexul după 60 de ani este sănătos. Dacă se practică regulat, acesta vă poate proteja de cancer de prostată, atac de cord și de hipertensiune 

Sexul după infarct miocardic. Femeile își doresc mai multă informație 

Femeile după 39 de ani pot rămâne însărcinate la fel de ușor ca cele de 27