Redactor: Sorina Bujarov

Părinţii unui bebeluș ce s-a născut în urmă cu o săptămână la Maternitatea Bunavestire din Galați au depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică din Galaţi, în care acuză medicii de malpraxis. Aceștia spun că din vina medicilor, copilul s-a ales cu clavicula dreaptă ruptă chiar după naștere.

Mama, Iuliana Enache, susține că în timpul naşterii nu a fost asistată de niciun medic ginecolog, scrie Agerpres. Acesta mai spune că pe durata internării în spital nu a fost consultată de nici un specialist.

„Mi s-a declanşat naşterea la ora 6.00 dimineața pe 17 februarie. Am venit la maternitate, dar nu am fost preluată decât de o asistentă şi de moaşă. Acestea mi-au vorbit foarte urât şi m-au băgat imediat în sala de naşteri. Am născut doar cu moaşa. Niciun medic nu a venit nici în timpul naşterii, nici imediat după aceea. Deşi copilul a fost consultat, nimeni nu a văzut atunci că are clavicula ruptă. Abia în ziua externării, un neonatolog a consultat micuţul şi a descoperit că are clavicula dreaptă fracturată. Mi-a recomandat să-i fac radiografie, şi, în urma acesteia, s-a stabilit că băiatul avea într-adevar o fractură de claviculă”, a afirmat Iuliana Enache.

O săptămână mai târziu, părinţii copilului au depus o plângere la Comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

„Se va întruni o comisie şi se va stabili un expert, prin tragere la sorţi, din alt judeţ decât Galaţi, care va face expertiza cauzei”, a declarat directorul Direcției, Valentin Boldea.

Părinţii bebeluşului sunt hotărâţi să depună plângere penală şi la parchet, pentru a face lumină în acest caz. Conducerea Maternităţii „Bunavestire” din Galaţi a refuzat să facă vreun comentariu pe marginea acestui caz.

În urmă cu patru zile, fiica unei paciente care se trata la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi a depus o plângere la Direcţia de Sănătate Publică din Galaţi, în care acuză un medic ortoped de malpraxis, după ce mama ei a rămas fără un picior. Aceasta a mai depus şi o plângere penală pe numele medicului ortoped, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

 

Articole relaționate:

Un copil din capitală s-a intoxicat cu contraceptive 

Câștig de cauză pentru familia unui copil de patru ani, care a dezvoltat paralizie cerebrală din cauza neglijenței asistentelor medicale 

Despăgubire de malpraxis plătită de ORL-ist, anesteziolog și spital în cazul unei operații de înlăturare a polipilor