Redactor: Ina Guțu

Dominic Webster este un copil de numai patru ani din Marea Britanie, care suferă de diabet insipid nefrogen, o afecțiune rară a rinichilor care afectează una din 25 de mii de persoane în Marea Britanie. Din cauza afecțiunii sistemul de alimentare cu apă, organismul este dereglat astfel încât băiețelul se simte tot timpul însetat.

La cei numai patru ani ai săi, micuțul consumă zilnic 20 de litri de apă și merge la baie de 20, 30 de ori pe zi, scrie Daily Mail. Consumul de lichide nu este singura dificultate cu care se confruntă zilnic Dominic. Acesta mai este nevoit să urmeze o dietă bazată pe limitarea consumului de sare, zahar și carne și ar putea avea nevoie de un transplant, atunci când va crește mai mare. Părinții micuțului spun că medicii au constatat că băiatul lor are probleme imediat după naștere, dar, cu toate acestea, au reușit să-i stabilească diagnosticul abia în luna ianuarie a acestui an.

Diabetul nefrogen, numit și insipid, este o afecțiune caracterizata prin sete intensă și excreția unei cantități mari de urină. În majoritatea cazurilor este rezultatul producerii, stocării, sau eliberării defectuoase a hormonului ADH, responsabil dereabsorbția apei la nivel renal, producerea senzației de sete, scăderea secrețiilor digestive și a celor salivare.