Redactor: Sorina David

O femeie de 64 de ani din Connecticut, SUA, a încetat din viață după ce un dentist i-a scos 20 de dinți în aceeași ședință. Femeia și-a pierdut conștiința pe scaunul de dentist și a decedat la scurt timp după ce a fost chemată echipa de urgență. 

Este vorba despre Judy Gan, fostă bibliotecară și mamă a doi copii. Potrivit Daily Mail, aceasta a mers la cabinetul Dr. Pate'l Enfield Dental Surgery pentru a-și extrage niște dinți și pentru implanturi. Pe lângă medicul dentist, la complexa intervenție au luat parte și două asistente, care au declarat că l-au implorat pe medicul Rashmi Patel să se oprească, atunci când au vazut că semnele vitale ale pacientei erau în continuă scădere.

Asistentele medicale mai spun că medicul a continuat să extragă dinți și a refuzat să sune la 911, deși pacienta s-a trezit la un moment dat și l-a rugat să se oprească. Totuși, asistentele medicale au chemat ambulanța puțin mai târziu, însă a fost prea târziu. La puțin timp după ce a sosit echipa de salvare, femeia a fost declarată moartă.

Autoritățile de sănătate din SUA au declarat că medicul Patel nu a reușit să observe că starea femeii se înrăutățește, de aceea nici nu a realizat că trebuie să administreze un medicament de urgență. Din acest motiv, viața femeii nu a mai putut fi salvată.

 █  Medicii trebuiau să o opereze de fibrom uterin, dar i-au tăiat vezica şi ureterele 

Departamentul pentru Sănătate Publică din SUA i-a suspendat, luna tecută, licența medicului Rashmi Patel. Dentistul avea o experiență de 11 ani în domeniu.

Deși nu are dreptul să practice medicina, medicul Patel a efectuat de atunci încă două intervenții în Connecticut, una în Enfield și alta în Torrington. Ambele cazuri acum sunt supravegheate de alți stomatologi.

Pe site-ul web al Dr. Patel Enfield Family Dental sunt publicate mai multe videoclipuri în care doctorul vorbește despre faptul că poate trata pacienți de toate vârstele. Nicăieri însă pe pagina web nu este precizat faptul că medicul nu mai poate practica medicina.  

Potrivit autorităților, refuzul medicului de a se opri a fost principalul motiv care a dus la moartea pacientei. Acesta riscă să își piardă licența pentru totdeauna, pe 18 iunie, cand va fi audiat de o comisie din statul Connecticut.

 

 █ Articole relaționate:

 Patru medici de la Centrul Mamei şi Copilului, acuzaţi de malpraxis. Un copil a rămas mutilat pe viață din cauza că nu a fost resuscitat la tim

Tânăra operată de patru ori după o greşeală medicală îşi revine treptat. Medicul care ar fi traumatizat-o rămâne încă nepedepsit

Topul celor 10 specialități medicale în care se produc cele mai multe greșeli. Ginecologia și chirurgia, în fruntea clasamentului