Redactor: Sorina David

Lily și Jack, doi gemeni din Marea Britanie, sunt văzuți de către medici adevărați luptători pentru viață. Aceștia s-au născut perfect sănătoși, după ce mama lor a urmat ședințe de chimioterapie și radioterapie în timpul sarcinii. Sarah Pierce, era în a 16-a săptămână de sarcină când medicii au informat-o că suferă de cancer la sân. Pentru a rămâne în viață, medicii i-au spus că trebuie să urmeze procedurile de chimioterapie, deși nu erau siguri că micuții vor supraviețui.

În pofida acestui risc, femeia a urmat ședințele de chimioterapie, scrie Daily Mail. Însă nu a fost doar asta. Pentru a fi siguri că scapă de cancer, medicii i-au indicat femeii și proceduri de radioterapie. În același timp, Sarah a suportat și o mastectomie.

Femeia povestește că a descoperit nodul la sân în timp ce făcea duș, la scurt timp după ce aflase că a rămas însărcinată cu gemeni.  

„Am descoperit nodul la sân în timp ce făceam duș, iar o săptămână mai târziu, medicii mi-au dat vestea îngrozitoare că am dezvoltat cancer. Eram devastată, nu m-am putut opri din plâns zile în șir”, își amintește femeia.

Imediat ce au aflat rezultatele analizelor, medicii au sfătuit-o să înceapă tratamentul. „Nu îmi era frică pentru mine, dar mai mult pentru copiii mei nenăscuți. Mă temeam că ei nu vor rezista”, mărturisește Sarah.

 Povestea bărbatului care a învins moartea datorită soluțiilor IT din sănătate. „Am învins cancerul și am putut dansa la nunta fiicei mele“ 

A urmat sfaturile medicilor în totalitate, cu toate că se îndoia de corectitudinea faptelor sale. Astfel, la a 18-a săptămână de sarcină femeia a suportat o operație de mastectomie. Peste două săptămâni a început și ședințele de chimioterapie foarte chinuitoare, povestește femeia. A rămas fără păr pe cap, iar din acest motiv a fost nevoită să poarte o perucă. Dar nu aceasta era cea mai mare problemă. Femeia mărturisește că, pe lângă manifestațiile sarcinii, era foarte slăbită din cauza ședințelor de chimioterapie. Din fericire, nimic nu a fost în zadar.

„Examenele medicale au arătat că maladia nu s-a extins și în nodulii limfatici, ceea ce afost o ușurare pentru mine. Nu eram însă la fel de sigură în legătură cu micuții mei. Pentru sigurață, am efectuat săptămânal ultrasonografia, iar testele arătau că copiii se dezvoltă bine. Era o ușurare pentru mine când aflam că totul decurge cum trebuie”, mărturisește femeia.

După ședințele de chimioterapie, Sarah Pierce le-a urmat și pe cele de radioterapie, care au durat mai bine de o lună. Ședințele au început când femeia era în a 30-a săptămână de sarcină. Cinci săptămâni mai târziu, gemenii s-au născut prin cezariană.

”Acesta a fost cel mai așteptat moment, să pot să-i țin în brațe și să știu că sunt în siguranță. Erau doi luptători mici, care au trecut prin atâtea chinuri, nefiind încă născuți”, afirmă Sarah.

  O tânără a scăpat de o tumoare facială de două kilograme, după o operație ce a durat mai mult de 12 ore 

Medicii, dar și reprezentanții Asociației de caritate pentru femeile afectate de cancer la sân din Marea Britanie spun că acesta este primul caz când o femeie care a fost supusă chimioterapiei și radioterapiei în timpul sarcinii a dat naștere unor copii sănătoși.

Imediat după nașterea micuților, femeia a urmat un alt curs de chimioterapie care a durat aproape trei luni.

„A fost un tratament mult mai puternic și eram foarte epuizată. Îmi recăpătam însă puterile de fiecare dată când îi țineam pe Lily și Jack în brațe. Am știut că fac bine și că trebuie să supraviețuiesc pentru ei. Am fost motivată de dorința de a-mi crește singură copiii”, mărturisește proaspăta mămică.

De curând femeia a terminat o cură de tratament, care a durat 12 luni. A luat medicamente pentru a preveni remisia cancerului. Acum femeia a început o altă cură, care va dura cinci ani, pentru a preveni recidivarea canceului. Cu toate acestea, femeia spune că este fericită și că se simte o norocoasă, pentru că a putut să supraviețuiască.

„Ma simt atât de norocoasă că sunt încă aici cu copii mei. Ei sunt acum în siguranță. Sunt cea mai fericită femeie din lume”, a mărturisit în final femeia. 

 

  Articole relaționate:

Ruben, copilul care a supraviețuit datorită unei inimi de vacă 

Intervenție chirurgicală inedită. Limba pacientului a fost înlocuită cu un muşchi din zona pectorală 

Nașterea care i-a uimit pe medici. O femeie a născut un copil sănătos, după ce a purtat fătul în abdomen, dar nu în uter