Redactor: Irina Papuc

Ted Villelli a murit la câteva ore după ce a ieșit din camera de urgență a spitalului Southwest Memorial. S-a sinucis. Medicul care l-a examinat a ajuns în fața juraților. Era învinuit de faptul că nu i-a acordat asistența medicală necesară, astfel încât Ted să nu ajungă la suicid.

După aproape trei ore de deliberări de vineri, un juriu format din cinci femei și un bărbat au decis că reclamantul Renee Villelli – soția bărbatului care s-a sinucis, a suferit pagube morale, dar că doctorul Mark Turpen nu a fost nici neglijent și nici nu i-a provocat moartea lui Ted Villelli pe data de 10 iunie, 2010.

Avocatul reclamantei, Mike McLachlan a susținut învinuirea într-un discurs timp de jumătate de oră. El a spus juraților că Turpen nu este un doctor rău, dar că a fost neglijent, atunci când l-a eliberat pe Ted Villelli după o evaluare voluntară de sănătate mintală de zece minute. Villelli murit prin suicid aproximativ șase ore mai târziu.

„Turpen nu și-a făcut bine munca. Dacă era tratat în mod corespunzător, Villelli ar mai fi trăit, cel puțin în acea zi”.

Avocatul doctorului, John Mullen a fost foarte succint. În aproximativ 15 minute acesta a explicat juraților de ce Mark Turpen nu se face vinovat de faptul că Villelli s-a sinucis la scurt timp după ce a ieșit din unitatea de urgență.

El a precizat faptul că doctorul nu știa în acea noapte toate detaliile care au fost descoperite într-o săptămână de audieri. Membrilor juriului li s-a pus la dispoziție probe și mărturii de la mai mulți martori.

„Trebuie să înțelegem acest caz așa cum s-a desfășurat și nu în retrospectivă”, a spus Mullen. Elementul de bază care i-a asigurat libertatea lui Turpen a fost că Villelii a „negat categoric” că are tendințe suicidale în timpul evaluării clinice efectuată de către clientul său. El a adăugat că Villelli a indus în eroare, de asemenea, o asistenta medicală și alți doi angajați, atunci când le-a spus că nu are tendințe suicidale. 

 

█   Articole relaționate:

Cele mai multe cazuri de malpraxis au loc în departamentele de obstetrică 

Care specialiști comit cel mai des erori medicale în departamentele de urgență 

 Șase cele mai frecvente proceduri medicale de rutină care s-au soldat cu malpraxis