Redactor: Elena Cioina

Medicii români au realizat astăzi primul transplant de ficat unui pacient din Republica Moldova.  Victoria, eroina Campaniei Dăruiești și Câștigi organizată de Pro TV Chișinău, a fost operată astăzi cu succes la Spitalul Fundeni din București.

Intervenția a durat 12 ore, iar acum Victoria este internată la terapie intensivă și, deocamdată nu și-a revenit după anestezie, transmite PRO TV Chișinău, cu referință la medicii români. 

Solicitat de Sănătate INFO, chirurgul Vlad Brașoveanu, originar din Republica Moldova, a spus că Victoria a primit ficatul de la un băiețel care, din păcate, a decedat. ”Pacienta va rămâne internată în spital 10 zile, după care va reveni la Chișinău și va fi supravegheată de medicii  moldoveni”, a mai adăugat Vlad Brașoveanu.

Fetița, în vârstă de 10 ani, suferea de ciroză hepatică, iar povestea ei a înduioșat mii de oameni, care au trimis sms-uri în timpul campaniei organizată de PRO TV, adunându-se astfel aproximativ 300 de mii de lei. De asemenea, fostul premier, Vlad Filat, a donat 30 de mii de euro pentru transplant, asumându-și pe lângă asta toate cheltuielile de transport și internare în spitalul din București.