Autor: Irina Papuc

Intoxicaţie în grup la o grădiniţă din Capitală. 11 copii între patru şi cinci ani au suferit o toxiinfecţie alimentară. Patru dintre ei sunt internaţi acum în spital, iar ceilalți se tratează la domiciliu. Medicii nu exclud că numărul celor infectați ar putea fi mai mare.

Cei 11 copii sunt de la grădiniţa numărul 49 din sectorul Botanica. Ei au fost internaţi la spital după ce li s-a făcut rău, au făcut febră, aveau vomă şi diaree. Medicii de la Centrul municipal de sănătate publică nu cunosc motivele izbucnirii infecţiei, însă anunţă că au prelevat probe din mâncare, apă şi obiecte de uz comun, iar acum sunt în aşteptarea rezultatelor de laborator.

Micuţii sunt internaţi acum la Spitalul de Boli Infecţioase pentru copii. Directoarea instituţiei, Ludmila Bârcă, spune că starea lor este satisfăcătoare, după ce au primit tratament, inclusiv cu perfuzii. „Copiii se simt acum mai bine şi nu există niciun risc pentru viaţa lor. Azi-dimineaţă deja nu mai aveau febră, nu au vomitat, însă cazurile de diaree persistă. Nu cunoaştem ce a provocat infecţia, copiii nu au povestit ce au mâncat“, a precizat ea.

Potrivit Ludmilei Bârcă, copiii vor rămâne în spital cel mai probabil până luni.

Săptămâna trecută în spitalele din Chişinău au fost internate cu boli diareice acute 65 de persoane, peste 60 la sută dintre care sunt copii. Cazurile au fost înregistrate la 24 de instituţii de învăţământ şcolare şi preşcolare din municipiu.