Redactor: Irina Papuc

Spitalul St. Claud din Statele Unite ale Americii este acționat în judecată de mai mulți pacienți alături de un asistent medical care a sustras din instituție medicamente esențiale administrate în timpul perfuziilor. Spitalul a devenit parte în proces, de vreme ce pacienții și avocații acestora au motive să creadă că instituția putea să prevină aceste cazuri.

Pacienții care au intentat două procese recente, depuse la Stearns County District Court susțin că Blake Zenner a introdus bacterii în pungile unde este păstrat lichidul pentru perfuzii atunci când a furat medicamentele în scopuri personale. Pacienții, care în mare parte au suferit intervenții chirurgicale, spun că au trebuit să sufere dureri chinuitoare.

Zenner furase primele medicamente la sfârșitul anului  2010 și la începutul anului 2011. Atunci Zenner a pledat vinovat și a recunoscut că a încercat să obțină substanțele prin fraudă.

Cei doi pacienți care au acționat spitalul în judecată au fost internați în St. Claud Hospital în noiembrie 2010 și februarie 2011. În cazul unuia dintre cei doi a fost nevoie de amputarea unei mâini, după ce a dezvoltat o infecție.

Anterior, instituția a negat că pacienții ar fi dezvoltat infecții grave, însă testele de sânge luate au arătat că toți aveau bacterii Klebsiella oxytoca, iar un pacient avea Ochrobactrum anthropi.

Avocații sunt de părere că și instituția se face vinovată de malpraxis pentru că s-a confruntat mai devreme de 2010 cu cazuri de furt a medicamentelor, respectiv trebuia să asigure un management eficient, astfel ca pacienții să nu aibă de suferit.

 

  Articole relaționate:

CAMPANIE// Unul face, altul răspunde. Spitalele și doctorii se acționează în judecată unii pe alții, în lipsa unei legi care să prevadă clar cine și când răspunde în caz de malpraxis

CAMPANIE// Un doctor poate pierde în judecată un proces de malpraxis chiar dacă a realizat o intervenție corect, fără abateri