Autor: Sorina David

Una dintre cele patru persoane din Soroca care s-au intoxicat cu ciuperci a murit. Este vorba despre un bărbat  în vârstă de 61 ani. Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, unde persoanele intoxicate au fost aduse de Aviasan, tragedia s-a produs astăzi după amiază. Medicii spun că starea acestuia era foarte gravă încă de la internare, iar în această dimineață s-a complicat și mai mult, astfel încât eforturile doctorilor de a-l salva au fost zadarnice.

„Încă de la internare, starea acestui pacient era mai gravă decât a celorlalți. Am încercat să facem tot posibilul ca să-l salvăm, însă acesta a cedat. El are 61 de ani,organismul lui nu mai este la fel de puternic ca a unui tânăr, de aceea și cedat”, afirmă Andrei Ciocîrlan, medic toxicolog la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Potrivit acestuia, starea celorlalți pacienți este stabilă, fără vreun pericol pentru viață. Aceștia însă vor trebui să mai rămână încă internați în spital.

„Starea celorlalți trei pacienți este stabilă, însă rămâne încă foarte gravă. Să sperăm că nu va deceda niciunul dintre ei. Cel puțin, noi facem tot posibilul ca să evităm acest lucru”, a mai adăugat Andrei Ciocîrlan.

 Patru persoane în stare gravă la spital, după ce au consumat ciuperci. „Rezultatele analizelor sunt foarte rele. Nu este exclus să fie și decese printre ei” 

Amintim că patru persoane au ajuns de urgență la spitalul după ce au mâncat ciuperci culese din pădure. Potrivit medicilor, ciupercile toxice au fost culese duminică de către o femeie și fiul acesteia. La întoarcere, s-au împărțit și cu un coleg de serviciu. După ce le-au mâncat, patru persoane au ajuns de urgență la spitalul raional din Soroca. Primele trei au ajuns pe 20 iulie, iar o altă persoană a ajuns a doua zi. Potrivit specialitilor de la spitalul din Sororca, unde cele patru persoane intoxicate cu ciuperci au fost inițial internate, pacienții ar fi consumat ciuperci „amanita faloidă” care seamănă cu ciupercile champignon, dar care sunt otrăvitoare. 

 

 Articole relaționate:

O parte din alimentele pe care le consumă moldovenii conțin prea multe bacterii, germeni, aditivi și nitrați. Responsabilii spun că în 2013 situația s-a înrăutățit 

Ardeii, strugurii și vinetele, cele mai contaminate produse alimentare din Moldova 

12 persoane din Orhei s-au intoxicat la o nuntă, organizată într-o școală