Autor: Irina Miron

Cei 11 copii de la grădiniţa nr. 49 din Capitală, care au ajuns săptămâna trecută la spital, s-ar fi intoxicat cu dulciuri şi suc, aduse de un părinte pentru a sărbători o zi de naştere. Așa presupun reprezentanţii Centrului Municipal de Sănătate Publică, care au depistat în bucătărie cutiile produselor.

Specialiştii susţin că au fost colectate probe de laborator de pe cutii, iar rezultatele vor fi gata peste o săptămână. Dacă analizele vor arăta că produsele aveau termenul de valabilitate expirat, directorul şi educatorul grupei riscă mustrare sau chiar să fie concediați, susţine Tatiana Tverdohleb, şef al Direcţiei Educaţie la Primăria municipiului Chişinău. Regulamentul interzice ca în meniul copiilor de la grădiniţă să fie incluse produse neaprobate de specialiştii de la Centrul de Sănătate Publică.

Solicitat de Sănătate INFO, directorul Spitalului de Boli Infecţioase pentru Copii, Ludmila Bârcă, a declarat că trei din cei patru copii internaţi săptămâna trecută rămân în continuare la spital. Starea lor este bună, mâine ei urmând să fie externaţi.

Citește la aceeași temă: