Autor: Sorina David

Guvernul l-a reales astăzi pe Mircea Buga în funcția de director al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Mandatul acestuia ar fi expirat într-o săptămână. Potrivit serviciul de presă al CNAM, concursul pentru fotoliul de director al instituției s-a desfășurat în perioada 18 iulie - 10 august. În toată această perioadă a fost depus un singur dosar - cel al lui Mircea Buga. Conform procedurii, Mircea Buga a fost mai întâi reconfirmat în funcție de Consiliul de Administrare ale CNAM pe 14 august, iar astăzi a fost întărit de Guvern. Așadar, Mircea Buga va fi directorul CNAM încă cinci ani. 

Concursul este public, iar informația a fost plasată în Monitorul Oficial. Potrivit anunțului cu privire la organizarea concursului de angajare al directorului general al CNAM, pe lângă cerințele de bază pentru ocuparea unei funcții publice, candidații trebuiau să întrunească următoarele cerințe: experiență de minim 10 ani în sectorul public sau cel de afaceri, experiență de cel puțin cinci ani în calitate de conducător în sfera medicală, abilități de discurs public și prezentare, cunoștințe avansate în domeniul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală, etc.

Amintim că Mircea Buga ocupă funcția de director al CNAM din 2009. Din 2007 până în 2009 a fost ministru adjunct al Sănătății. În domeniul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală acesta activează din 2002. Mircea Buga este licențiat în medicină, absolvent al Universității de Medicină din Cluj-Napoca și a studiat dreptul la Universitatea de Stat din Moldova. 

 

Articole relaționate:

Directorul CNAM, Mircea Buga, verificat de CNI pentru un eventual conflict de interese privind noua listă a medicamentelor compensate 

15 milioane de lei pentru reparația noului sediu al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină 

Directorul CNAM, lăudat de Guvern