Cele mai numeroase plângeri la adresa medicilor din Germania sunt înregistrate în domeniile stomatologiei, asistenței medicale și ginecologiei. Concluzia reiese din statisticile referitoare la cazurile de malpraxis din această țară, publicate recent de Asociaţia Națională a Fondurilor Asigurărilor Sociale din Germania.

Astfel, anul trecut în Germania s-au înregistrat un număr de 12.483 de plângeri legate de rele tratamente medicale. În aproximativ fiecare al treilea caz, sesizarea pacientului era justificată, potrivit Dental Tribune. Cele mai multe plângeri se refereau la intervenții chirurgicale. În stomatologie cele mai dese greșeli invocate erau legate de canalele de rădăcină, potrivit statisticilor.

Peste opt mii de plângeri, adică două treimi, au fost întocmite la adresa spitalelor, iar 30 la sută dintre acestea s-au adeverit.

În Germania, cazurile de malpraxis în medicina generală, stomatologie și asistență medicală sunt investigate de către bordul de specialiști ai Asociației Naționale a Fondurilor Asigurărilor Sociale, asociație care centralizează toate finanțele provenite din asigurările sociale de sănătate la nivelul întregii țări.  Aceștia stabilesc dacă asistența medicală a fost acordată pacienților la standardele cuvenite. Analiza cazurilor de malpraxis în Germania este gratuită pentru pacienții beneficiari ai unei asigurări medicale de stat.