Redactor: Virginia Murariu

Bucuria nașterii celui de-al doilea copil s-a transformat într-o dramă pentru o familie din Botoșani, România. Bebelușul a murit, la scurt timp după ce a venit pe lume prin cezariană, iar în urma complicațiilor, mama a fost operată de încă trei ori în 48 de ore. Pentru tot calvarul, tatăl copilului îi acuză de neglijență pe medici, iar doctorii se apără și spun că uneori, după naștere, apar complicații în serie.

Mama, în vârstă de 35 de ani, a mers vineri la maternitatea din Botoșani, pregătită să aducă pe lume al doilea copil, o sarcina la termen. A fost lăsată însă să se chinuiască ore în șir să nască natural și mult mai târziu, când și-a pierdut cunoștința, medicii au decis să-i facă cezariană.

 Un nou posibil caz de malpraxis. O fetiță de doar patru ani, diagnosticată cu laringită, a murit imediat după ce a fost internată în spital 

„I-a zis doctoriței că nu mai poate și a rugat-o să-i facă cezariană că îi plătește, dar doctorița nu a vrut și a insistat pe cale naturală până a intrat în comă și nu mai știe nimic. A avut trei intervenții chirurgicale în câteva ore“, povestește soțul femeii.

Bebelușul - un băiețel, n-a trăit decât câteva ore. După cezariana, tânără a făcut hemoragie internă, iar doctorii au operat-o de încă trei ori. Doctorul care a intervenit chirurgical este și cel care i-a urmărit sarcina, potrivit ProTV. Dar luni, nu a vrut să comenteze cazul. Soțul pacientei susține că nici el nu a primit niciun fel de explicații așa că a mers la poliție și la colegiul medicilor.

„Nu sunt specialist dar, din discuțiile cu doamna doctor, cu medicul șef de secție, mi-au spus că au respectat toate protocoalele. A fost vorba și de sângerare masivă“, a precizat directoarea spitalului.

„Vreau să aflu adevărul ca să nu se mai întâmple și cu alți copii și alte mame", mai spune soțul pacientei. În timp ce femeia este la Terapie Intensivă, legiștii fac necropsia bebelușului. Spitalul, Poliția și Colegiul Medicilor anchetează tragica întâmplare.