Un doctor de la Urgență a fost bătut crunt de prietenii unui tănăr, căruia echipajul ambulanței a fost chemat să-i acorde ajutor noaptea trecută. Incidentul s-a întâmplat la o bază de agrement din sectorul Botanica al Capitalei. Doctorul a fost internat în secția de traumatologie, cu fractură de picior, însă nu poate fi operat, pentru că suferă de diabet zaharat, a comunicat pentru Sănătate INFO Eufalia Negreață, medic-șef de gardă la Spitalul de Urgență.

De pătimit a avut nu doar medicul, dar și felcerul, care s-a ales cu leziuni mai puțini grave.

Medicul agresat le-a povestit reporterilor de la Jurnal TV că ambulanța a fost solicitată aproape de miezul nopți. Când a ajuns, însă, prietenii pacientului, care era culcat la pământ și plin de sânge, i-au luat la pumni atât pe doctor, cât și pe asistentul medical, pe motiv că ar fi întârziat prea mult la apel. Victima spune că a fost bătut cu pumnii și picioare și chiar amenințat cu un cuțit. Abia când l-au doborât jos, agresorii și-au amintit că au și ei un amic rănit, urcându-i pe amândoi în ambulanță. Cel din urmă s-a dovedit, nu mai puțin certăreț, încercând să distrugă aparatajul din dotare, așa că, până a ajunge la spital, mașina Salvării a trebuit să facă un drum pe la poliție.

La poliție nu au ajuns, însă, și agresorii pe care oamenii legii încă îi mai caută.

„Cu exactitate nu se cunoaște cine sunt aceste persoane, dar se cunosc alte două persoane care erau prezente în acel moment, care făceau parte din acest grup și acești tineri urmează să se prezinte la poliție”, a declarat pentru acest post de televiziune Adrian Jovmir, ofițer de presă al Comisariatului Municipal de Poliție.

Directorul bazei de agrement unde s-a produs incidentul a refuzat să discute cu jurnaliștii.

Medicul agresat are o experiență de peste 25 de ani și spune că nu este pentru prima dată când pacienții îl atacă. Chiar și așa, nu are de gând să renunțe la meserie. El va petrece, însă, următoarele trei luni pe patul de spital, precizează Jurnal TV.