Autor: Irina Papuc

Fostul viceprim-ministru, liberalul Mihai Moldovanu, preia de la Luminița Suveică șefia Direcției Sănătate a Primăriei municipiului Chișinău. Cea din urmă a fost eliberată astăzi din funcție, în baza unei dispoziții semnată de primarul Dorin Chirtoacă, și va ocupa de acum înainte postul de șef al Centrului medicilor de familie din Sectorul Botanica al Capitalei.

Numirea lui Mihai Moldovanu la Direcția Sănătate a Primăriei a fost confirmată presei de șeful Serviciului de presă al municipalității, Vadim Brânzaniuc.

Solicitată de Sănătate INFO, Luminița Suveică a declarat că revine la Centrul medicilor de familie de la Botanica de bună voie. „Am fost angajată acolo din 1996 până în 2007. Nu este nimic grav, voi trece din nou la activitate clinică. Decizia a fost de comun acord“, a precizat ea. Suveică susține că decizia lui Dorin Chirtoacă nu a reprezentat o surpriză pentru ea, întrucât acest transfer a fost discutat de mai multe ori. Pe lângă asta, primarul nu i-ar fi reproșat niciodată nimic atâta timp cât a exercitat funcția de șef la Direcția Sănătate, mai spune Luminița Suveică.

Mihai Moldovanu a fost revocat din funcția de viceprim-ministru printr-un decret semnat de președintele Nicolae Timofti, pe 16 mai, la propunerea premierului, interimar pe atunci, Iurie Leancă. Ulterior, această decizie a fost declarată neconstituțională, însă Moldovanu nu a mai putut rămâne în executiv odată instituită noua coaliție de guvernare.