Redactor: Irina Papuc

Pacienții care suferă atacuri de cord în spital au până la 40 la sută mai multe șanse să moară decât cei care suferă de un astfel de atac acasă sau în altă parte. Deși s-ar părea că dacă acest lucru se întâmplă în spital, printre medici care îți pot acorda ajutor în orice clipă, nu este chiar așa. Niște date relevă că atunci când un pacient ajunge la Salvare cu o astfel de urgență acesta este salvat datorită unui plan standard de tratament, în timp ce atacurile pacienților deja existenți în spital sunt adesea mai greu de recunoscut.

Studiul a scos la iveală că 40 la sută dintre pacienții care au avut un atac de cord în spital au murit înainte de a fi transportați în unitățile de urgență, în comparație cu o rată de patru la sută înregistrată în cazul celor care au fost aduși de acasă în aceleași unități de urgență, scrie Daily Mail.

Anul, aproximativ 10.000 de persoane suferă un atac de cord in spital în timpul tratamentului numai în SUA. Când un atac de cord are loc în afara spitalului, timpul mediu pentru efectuarea unei electrocardiograme(ECG) este de cinci minute. Pacienților li se face investigația îndată ce acestea ajung în camera de gardă, însă în multe cazuri, electrocardiograma se efectuează în ambulanță de paramedici, iar rezultatele sunt trimise în unitățile de urgență, înainte ca pacientul să ajungă. Rezultatele sunt livrate către o echipă specializată, care apoi determină modul cel mai potrivit pentru tratament.

Însă când un atac de cord se produce într-un spital, simptomele nu sunt întotdeauna recunoscute rapid și de multe ori efectuarea electrocardiogramei întârzie. Deoarece pacienții sunt adesea tratați de medici de alte maladii, asistentele medicale și personalul vor aștepta rezultatele altor teste înainte de a verifica ECG. Consultările cu cardiologii sunt, prin urmare, întârziate. Această întârziere limitează eficiența echipei specializate în cardiologie.

Cu toate acestea, medicii cred că îmbunătățirea asistenței „poate crește semnificativ ratele de supraviețuire” pentru pacienți.

 

 Articole relaționate:

Zeci de milioane de oameni iau aspirină în fiecare zi, conducându-se după rețete precrise greșit de către doctori 

Patologia care, la nivel european, provoacă mai multe victime decât cancerul. În Moldova aceasta este aproape la fel de frecventă, iar medicii spun că poate apărea și în urma unui furuncul 

Mor cu zile. În Moldova, aproape jumătate din bolnavii care suferă un infarct miocardic nu pot fi salvați. Spitalele raionale îi tratează cu medicamente, deși ei au nevoie de alte proceduri