Autor: Sorina Bujarov

Prim-ministrul Iurie Leancă a fost din nou dus în eroare de către responsabilii de la Ministerul Sănătății. Aceștia l-au mințit pe șeful Guvernului precum că problema medicamentelor în spitale este pe cale să se rezolve, lucru care în realitate nu se întâmplă. Premierul a făcut declarațiile în cadrul emisiunii „Bună Seara”, la postul național de televiziune.

“Mi s-a spus - domnule Leancă, gata, s-a rezolvat. A început să se livreze medicamentele, în baza informației de la spitale. Seara citesc prin presă că nu este așa. Astăzi mă sună oamenii și îmi spun – domnule Leancă, mergem la spitale, nu sunt medicamente”, a declarat Iurie Leancă în cadrul emisiunii televizate, difuzate vinerea, 6 februarie.

Pentru a afla cine de fapt minte și care este situația reală din spitale, șeful Guvernului a trimis personal controale în câteva instituții medicale din Capitală. Într-un final s-a constatat că informațiile oferite de responsabilii Miniterului Sănătății nu corespund nici pe departe cu situația reală.

„După masă am trimis controale la cel puțin patru spitale că să constatăm că tot ce se raportează este o informație distorsionată. Nu ne mai putem aștepta la corectitudine de la funcționarii noștri. Din păcate trebuie să batem cu bâta. Nu doar să concediem, dar să mai băgăm la închisoare”, a mai adăugat Iurie Leanca, vizibil indignat de atitudinea funcționarilor de la Ministerul Sănătății.

Amintim că spitalele din Republica Moldova duc lipsă de medicamente încă de la începutul anului curent. Deși inițial multe instituții negau faptul că ar exista această problemă, ulterior au confirmat acest fapt. Potrivit responsabililor  Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, din cauza deprecierii leului companiile farmaceutice care au câștigat licitațiile și care sunt obligate să asigure instituțiile medicale spitalicești din țară cu medicamente refuză să facă acest lucru, deoarece vor suporta pierderi.

 

█ Articole relaționate: