Redactor: Ina Guțu

150 de minute de exerciții fizice sunt la fel de benefice dacă le faci într-o singură repriză, ca și atunci când le împarți pe parcursul mai multor zile din săptămână, susțin cercetătorii de la Universitatea Queen din Canada.

Savanții au încercat să identifice modul în care frecvența activității fizice diminuează riscul unor afecțiuni, cum ar fi diabetul, atacul de cord sau alte boli de inimă. Rezultatele studiului, efectuat pe un așantioan de aproximativ 2.300 de persoane, arată că efectul unui efort fizic concentrat nu diferă de cel al unor exerciții realizate în mai multe runde. Atât persoanele care făceau 150 de minute de exerciții fizice pe parcursul mai multor zile pe săptămână, cât și cele care realizau această normă într-o singură zi, erau la fel de sănătoase, scrie Medical News Today.

Prin urmare, volumul și nu frecvența este important, atunci când din grijă pentru propria sănătate ne apucam de sport.

Anterior, cercetătorii norvegieni au demonstrat că pentru a ridica nivelul de oxigen din sânge și reduce presiunea arterială și nivelul de glucoză, săptămânal sunt suficiente 12 minute de activitate fizică intensă.

Un alt studiu, efectuat de un grup de cercetători de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, a arătat că 30 de minute de exerciții fizice sunt la fel de benefice ca și 60, pentru a scăpa de kilogramele în plus.