Redactor: Ina Guțu

O nouă tehnologie, numită Embryoscop, ar putea contribui substanțial la dezvoltarea fertilizărilor in vitro. Dispozitivul permite medicilor să urmărească dezvoltarea embrionului în timp real, de la etapa fecundării și până la cea a embriotransferului, prin realizarea unor fotografii la interval de doar câteva minute, transmite Fox News.

În mod tradițional, în procesul fertilizării in vitro, medicii trebuie să verifice dezvoltarea embrionului cel puțin o dată pe zi. Procesul este, însă, unul complicat, pentru că trebuie realizat rapid, la o temperatură constantă de 37 de grade Celsius și într-un mediu cu o concentrație adecvată de oxigen, pentru a nu periclita dezvoltarea ovulului fecundat.

În prezent, cercetătorii americani studiază felul în care embryoscop-ul ar putea influența creșterea ratei fertilizărilor in vitro realizate cu succes.

Potrivit statisticilor, de la prima fertilizare in vitro, realizată în 1978, peste 5 milioane de copii s-au născut în întreaga lume prin intermediul acestei metode.