Anemia nutrițională este determinată de absența unor substanțe necesare hematopoiezei – procesul de formare și de maturație a celulelor sangvine. Acest lucru se înâmplă din cauza unor carențe alimentare, argumentează specialiștii care mai precizează că din acest motiv cantitatea de hemoglobină din globulele roșii se diminuează.

Globulele roșii sunt acele celule care transportă oxigenul la țesuturi și care constituie aproximativ jumătate din sângele care curge prin vene și artere. Specialiștii spun că zilnic în măduva osoasă a unui om se formează aproximativ 100 de milioane de celule sanguine.  Aflați de pe SanoTeca.MD care sunt cele mai eficiente remedii naturiste în lupta cu anemia. 

Notă! SanoTeca.MD este prima bibliotecă online din Republica Moldova, un produs E-Sănătate.MD. Aceasta conține informații deopotrivă pentru pacienți si medici. Portalul include suport informativ pentru doctori, care pot consulta aici Protocoalele Clinice Naționale, dar și pentru pacienți, care pot consulta online prospectele la cele peste 6.000 de medicamente înregistrate în țara noastră, găsi termeni medicali și articole utile.