Autor: Parascovia Sula

Cea de-a treia pacientă internată la Bucuresti, în urma exploziei din Piața Centrală, a murit. Informatia a fost confirmata pentru Sănătate INFO de către de medicii de la Spitalul de Arșii. Femeia era una dintre angajatele cantinei „La Soacra” din Piața Centrală, unde pe nouă ianuarie a avut loc o explozie.

„Femeia a decedat ieri, în prima jumătate a zilei. Motivul a fost insuficiența organică. Au cedat și plămânii și inima”, a precizat Dinu Ahil, medic de gardă la Spitalul de Arși din București.

Din păcate, toate cele trei victime ale deflagrației din Piața Centrală, transportate în Capitala României, au murit din cauza arsurilor grave. Aceste aveau arsuri grave pe suprafața corpului și ale căilor respiratorii. Tot în urma deflagrației a murit și un pacient, în vârstă de 63 de ani, internat la Spitalul de Urgență din Capitală. Astfel, bilnațul decedaților în urma deflagrației a ajuns la patru.

Între timp pacienții de la Centru de Combustii de la Chișinău se recuperează. „Starea pacienților este bună. Toți pacienții au fost operați, iar acum urmează tratament”, a spus pentru Sănătate INFO Octavian Cirimpei, șeful Centrului de Combustie. 14 persoane care se aflau în momentul deflagrației în localul „La Soacra” au suferit arsuri grave, numărul total al victimelor deflagrației fiind însă de 20.

 

 Articole relaționate:

A decedat unul dintre pacienţii răniți în urma exploziei din Piața Centrală 

Moldova își va evalua capacitățile de a trata pacienții cu arsuri more  

Doctorii din Moldova recunosc – oamenii arși ar putea muri cu zile: „Ne-am blocat la opt pacienți. Nu știu ce-am fi făcut dacă erau 50”

Ce-am face dacă 100 de oameni ar arde într-un club. Doctorii bat alarma, iar Ministerul Sănătății spune că totul e bine