Autor: Viorica Obreja

În fiecare an, odată cu venirea primăverii și creșterea bruscă a numărului de viroze aproape oricine dintre noi se gândește cum să se protejeze de ele, cum să le prevină, ce să facă numai să nu se îmbolnăvească. Dacă totuși s-a întâmplat,  căutăm cum să ne însănătoșim mai repede, fără complicații.

Perioada virozelor este în special periculoasă pentru oamenii cu imunitatea vulnerabilă. Adesea e vorba de copii, gravide sau bătrâni. Important însă pentru toți este faptul ca profilaxia și tratamentul răcelii să fie cât se poate de inofensive.  Pentru a trece mai ușor peste perioada virozelor și gripei compania germană Heel ne propune un complex de pastile homeopate Gripp-Heel și Engystol.

Deja de ani buni, pacienții care s-au confruntat cel puţin odată cu răceala au apreciat calitatea, eficiența și siguranţa acestor produse farmaceutice. Mai mult chiar, Gripp-Heel și Engystol sunt medicamente care se completează reciproc și e bine să fie administrate împreună.

Astfel, homeopatele Gripp-Heel sunt preparate destinate prevenirii gripei. Ele sporesc rezistenţa organismului la diverse răceli și sunt administrate în cazul infecțiilor respiratorii acute. Utilizarea combinată a celor două medicamente ne ajută să depășim principalele simptome ale bolii, să ne recuperăm într-o perioadă de timp scurtă și să minimalizăm riscurile dezvoltării complicațiilor.

 Cu toate acestea, medicamentele nu au un efect antiviral direct, ci ne ajută activizând mecanismele nespecifice de protecție ale organismului.

Engystolul, la rândul său, are în componența sa vegetale și minerale. De exemplu, componentul Vincetoxicum hirundinaria, este o plantă care ajută la recuperare în cazul inflamațiilor acute, însoțite de creșterea temperaturii corpului.

Ea activează mecanisme de protecție și procese de dezintoxicare ale organismului în cazul infecțiilor virale și are funcția de restabilire și apărare prin reducerea mecanismelor enzimatice.

 Astfel, efectul principalul al homeopatelor Engystol este în primul rând unul antiviral. Funcțiile indirecte ajută la creșterea imunității și la detoxifierea organismului. Engystolul este preparatul de bază al companiei germane Heel pentru tratamentul infecțiilor respiratorii acute, inclusiv pentru cel al gripei. Medicamentul este administrat începând cu primele simptome ale infecției virale și este luat pe toată perioada bolii.

 Atât Gripp-Heel, cât și Engystol conțin substanțe naturale. De exemplu, componentul Aconitum ajută în cazul febrei ridicate a corpului, mai ales în cazurile de intoxicație sau tuse. Bryonia ajută în tratamentul inflamațiilor acute ale sistemului respirator, al pleurei, acea membrană seroasă care acoperă pereții cavității toracice și plămânii și scade febra înaltă. Datorită componentului preparatului, Stevia (Eupatorium), Gripp-Heel este administrat și în cazurile de gripă, însoțite de febră înaltă, în special în cazul durerilor de mușchi și frisoane.

Fosforul (Phosphorus) ajută în tratamentul afecțiunilor organelor respiratorii, bolilor infecțioase acute și oboseală.

Veninul de șarpe (Lachesis) — este un component folosit în cazul infecțiilor și proceselor inflamatorii, însoțite de dureri de cap și de laringe.

Datorită multiplelor substanțe care intră în componența sa, homeopatele Gripp-Heel asigură un efect antiinflamator și de detoxifiere a organismului. Acesta este  administrat în cazul simptomelor evidente ale bolilor respiratorii infecțioase și gripei (febră înaltă, frisoane și frământări ale organismului, dureri musculare și dureri de cap), de asemenea în debutul bolii și pentru prevenirea ei în perioada epidemiilor.

Caracteristicile homeopatelor Gripp-Heel și Engystol permit ca acestea să fie administrate gravidelor și copiilor. Gripp-Heel poate fi administrat de la vârsta de la o lună, iar Engystolul – de la naștere.

În mod special, medicamentele sunt indicate persoanelor care răcesc des. Uneori, citind instrucțiunile de administrare ale unor preparate pentru tratamentul infecțiilor respiratorii, începi să ai dubii dacă acesta îți va face mai mult bine decât rău. Sigur că ai vrea să îți aducă mai multe beneficii. Administrând homeopatele Gripp-Heel și Engystol, puteți fi siguri că e ceea de ce aveți nevoie pentru profilaxia și tratarea răcelilor.