Redactor: Sorina Bujarov

La sfârșitul săptămânii trecute judecătorii s-au expus în privința medicului din Rusia care a lovit mortal un pacient. Doctorul din Belgorod a fost condamnat la nouă ani și două luni de închisoare cu executare.

Medicul Ilia Zelendinov, chirurg de specialitate, a pledat vinovat și și-a luat angajamentul să compenseze cheltuielile pentru înmormântarea pacientului pe care l-a lovit mortal, din motiv că ar fi insultat o colegă de serviciu. Acest fapt a fost considerat de către magistrați ca o circumstanță atenuantă, astfel că și verdictul emis a fost unul nu atât de aspru.  

Potrivit Medportal.ru, doctorul a fost recunoscut vinovat de prejudiciu grav adus sănătății în mod intenționat, dar și de bătaie prin huliganism. Acesta își va ispăși pedeapsa de nouă ani și două luni de privațiune de liberatet într-o închisoare de regim sever. De asemenea, medicul a fost privat de dreptul de practica medicina pe un termen de trei ani. Într-o ședință separată judecătorii vor decide suma prejudiciului moral pe care acesta va trebui să-l plătească familiei bărbatului decedat.

De altfel, văduva pacientului care a murit din cauza loviturii aplicate de către medicul Ilia Zelendinov a spus că este de acord cu verdictul emis de către judecători. Totuși, doctorul are la dispoziție zece zile pentru a contesta verdictul emis la Curtea de Apel din Belgorod.

Vom aminti că incidentul a avut loc pe 29 decembrie 2015. Atunci victima, Eugene Vakhtin, în vârstă de 57 de ani, a venit la spital ca să-l însoțească pe un cunoscut. În urma unui conflict iscat între el și medicul de gardă - Ilia Zelendinov, acesta a fost lovit mortal de către doctor. 

 

 Articole relaționate:

Medic de familie, condamnat pentru neglijenţă în serviciu şi răspândirea tuberculozei într-o grădiniță din Dondușeni 

Era trimis în mormânt, dar l-au salvat niște jurnaliști americani. Povestea unui moldovean afectat de una dintre cele mai devastatoare boli din lume 

Cele mai răsunătoare cazuri de malpraxis, care au afectat imaginea sistemului de sănătate din Moldova în 2015