Peste patru sute de milioane de oameni din întreaga lume au diabet zaharat, iar cifra ar putea să se dubleze în următorii 20 de ani. În 2012, din cauza diabetului au murit 1,5 milioane de oameni. Mai mult de 80 la sută dintre aceste decese au avut loc în ţările unde cetățenii au venituri medii și mici.     

Scopul evenimentului este de a spori gradul de conştientizare şi informare a populaţiei despre diabet şi consecinţele acestei maladii, dezvoltarea unor acțiuni eficiente și exacte de prevenire, diagnostic şi îngrijire a persoanelor care suferă de diabet.  În acest context, pe 9 aprilie, Centrul de Sănătate Publică din Chișinău, în parteneriat cu reprezentanța companiei ungare Gedeon Richter în Moldova a organizat mai multe activități de informare a oamenilor, precum și un program de divertisment în aer liber, care au avut drept scop sensibilizarea populației despre importanța modului sănătos de viață. Participanții la acest eveniment au beneficiat de testare gratuită a glicemiei, de calcularea indicelui masei corporale, masuratea tensiunii arteriale, degustarea produselor alimentare destinate cu preponderență persoanelor care suferă de diabet zaharat, de consultații gratuite ale specialiștilor din domeniile endocrinologie, neurologie și cardiologie.

                                                                                                                    

Pentru Reprezentanța companiei Gedeon Richter a devenit deja o tradiție participarea și sunsținerea evenimentelor cu caracter social, precum Ziua Inimii, Ziua Osteoporozei, Ziua Lucrătorului Medical etc. Compania Gedeon Richter este una dintrecele mai mari companii farmaceutice în Europa Centrală și de Est cu o istorie de 115 ani, care este antrenată în producerea și marketingul produselor farmaceutice finite, a substanțelor active și a produselor intermediare, precum și în activitatea de cercetare în domeniul farmaceutic. Compania este prezentă în peste 45 de țări și deține șase uzine, 29  de reprezenanțe, 37 de subdiviziuni comerciale și întreprinderi mixte. În întreaga lume numărul angajaților în cadrul „Gedeon Richter” se estimează la peste 11 mii de persoane. Portofoliul companiei deține peste 200 produse de calitate înaltă, folosite în toate domeniile medicinii, deși prioritatea de vârf o are dezvoltarea medicamentelor din domeniul cardiologic, psiho-neurologic și ginecologic.