Autor: Parascovia Sula

Premieră pentru cadrele medicale din Moldova. În ajunul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, Mobiasbanca - Groupe Société Générale, lansează pentru prima dată în țară un serviciu nou numit „MobiSanté”. Programul financiar a fost creat special pentru agenții economici cu afaceri în domeniul medical și persoanele fizice angajate în instituțiile medicale publice și private.

Scopul noului program este de a oferi posibilitatea dezvoltării sectorului de sănătate din Moldova prin susținerea instituțiilor publice și a companiilor private cu profil medical, precum și de a oferi mai multe oportunități cadrelor medicale. Astfel, angajații din sistemul de sănătate, vor putea beneficia de reduceri atractive la creditele de consum și cele imobiliare, precum și o gamă de produse și servicii bancare cu costuri mai mici.

La modul practic, MobiSanté oferă o gamă largă de facilități. Printre acestea, reduceri la servicii și operațiuni bancare. Mai exact: deschiderea contului bancar gratis, reduceri pentru deservirea lunară a acestuia, posibilitatea de a contracta  credite la cele mai avantajoase rate ale dobânzii pentru acest sector, dobânzi mai mari pentru depozite, reduceri de până la 50% la transferul salariilor angajaților precum și posibilitatea de a cumpăra echipamente în leasing la rate avantajoase.

„Dorim să oferim un suport pentru dezvoltarea sectorului sănătății. Având în vedere situația economică a țării, am dori ca, cadrele medicale să aibă acces la serviciile bancare și să nu ezite. Sau poate cineva vrea să-și dezvolte o afacere, precum o clinică stomatologică, și ar avea nevoie de mijloace financiare. Atunci, noi venim cu promoții și produse dedicate sectorului medical la prețuri speciale”, a spus Filip Kotora , Directorul Comercial al băncii.

Prima ofertă pentru persoane juridice a fost lansată acum o lună. Iurie Poiată este primul beneficiar al acestui serviciu. Agentul economic, care este importator de dezinfectanți, spune că nu a stat prea mult pe gânduri și a decis să profite de aceste facilități.

„Contabila mi-a spus despre noua opțiune și am zis de ce să nu profităm și să mai deschidem un cont?! Am zis să încercăm să vedem ce privilegii ne oferă. Deocamdată, vrem să folosim contul pentru tranzacții de lucru. Poate pe viitor vom beneficia și de credite investiționale, dacă vom avea nevoie să ne lărgim activitatea și ne-ar bucura să profităm de dobânzi mai avantajoase. Am ales această bancă, deoarece este una stabilă, având în vedere situația din sectorul bancar, atunci când trebuie să cauți ceva mai sigur”, a declarat pentru Sănătate INFO Iurie Poiată, directorul unei companii importatoare și distribuitoare de dezinfectanți.

Președintele Mobiasbancă, Ridha Tekaia, susține că sectorul sănătății are nevoie de sprijin, iar în acest sens, instituția bancară pe care o conduce, pune umărul la dezvoltarea asistenței medicale moderne de la noi din țară.

„Ca actor local, vedem în jurul nostru multe probleme de sănătate, care ar putea fi îmbunătățite. Nu putem să ne concentrăm doar pe activitatea bancară și să nu vedem ce se întâmplă în zonele mai puțin favorizate. Prima tangență cu sectorul sănătății, a început prin proiectele sociale, din anul 2012, ajutând copiii cu boli oncologice. Apoi, am sprijinit copiii cu dizabilități intelectuale din Asociația ”Special  Olympics” și micuții cu deficiențe de vedere de la școala-internat specială din or. Bălți. Acest lucru ne-a condus în mod firesc la dorința de a avea o abordare mai structurată în sprijinirea sectorului de sănătate”, a declarat Ridha Tekiaia.

De altfel, Mobiasbanca întotdeauna a susținut și s-a implicat în mai multe campanii sociale ce țin de domeniul sănătății. Pe lângă aceasta, instituția le oferă angajaților săi posibilitatea să efectueze investigații medicale gratuite.