Redactor: Sorina Bujarov

În cel mai mare spital din Vestul României, pacienții sunt tratați chiar pe holurile instituției. Asta din motiv că saloanele secției de chirurgie vasculară sunt arhipline, iar bolnavii nu mai au loc în interior. Doctorii recunosc faptul că în aceste condiții, pacienții pot contracta diverse infecții intraspitalicești. Cu toate acestea, administrația instituției strânge din umeri și spune că nu poate să soluționeze această problemă.

La modul practic, acum coridorul secției de chirurgie vasculară, a Spitalul Județean Timișoara, este folosit pe post de salon, scrie Digi24.ro. Doctorii spun că în așa mod sunt tratați pacienții atunci când în instituție sunt spitalizați mai mult de 27 de bolnavi. Acesta este numărul de paturi aprobat prin ordinul ministrului. În asemenea condiții, pacienții sunt nevoiți să îndure incomoditățile tratamentului de pe coridor.

„Medicii trec pe hol și te văd. Eu tot aș vrea să fiu în pat, să fac rebus sau ceva”, a spus un pacient.

„Nu este loc, secția este mult prea mică și mult prea solicitată”.

„Tata socru e grav la picioare și am primit loc pe hol. Aici e gălăgie și mai e și curent puțin”, a spus feciorul unui alt pacient.

Medicii se împart între saloane și hol pentru a trata bolnavii. Aceștia spun că asemenea condiții de tratament expun pacienții la pericole. „Primim paturi cu împrumut pentru pacienții mai severi, pe care le poziționăm pe coridor astfel încât să îi putem avea sub supraveghere. Și evident că sunt riscuri suplimentare de infecții nozocomiale”, a declarat Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară.

Deocamdată, conducerea spitalului nu are o soluție pentru această problemă. „Vom face o analiză în sistemul informatic, iar împreună cu colegii de la chirurgie vasculară vom analiza situația fiecărui pacient. Noi suntem obligați să asigurăm urgențele. Celelalte cazuri pot fi trecute pe o listă de așteptare și în momentul în care apar locuri pe chirurgie vasculară, ele trebuiesc internate și rezolvate din punct de vedere chirurgical”, a spus și Marius Craina, managerul Spitalului Județean de Urgență din Timișoara.

Digi 24 scrie că reprezentanții Consiliului Județean Timiș au refuzat să comenteze această situație. Spitalul Județean de Urgență din Timișoara este cel mai mare din vestul României, iar aici sunt tratați bolnavii veniți din mai multe județe.

Puteți să evaluați calitatea actului medical și spitalele din Moldova pe spitale.md

 

█ Articole relaționate:

Copiii cu viroze, tratați pe coridoare. Spitalele cu greu fac față numărului mare de bolnavi 

Numărul infecțiilor enterovirale a crescut de patru ori. Cei mai afectați sunt copiii 

Regulile primului ajutor pentru bolnavii care au suferit un accident vascular cerebral. Ce trebuie să faceți