Fiind cunoscute de mii de ani, uleiurile esențiale sunt renumite pentru proprietățile lor terapeutice. Ele calmează fizic și spiritual și pot trata unele maladii. Datorită acestor proprietăți, uleiurile esențiale sunt deseori considerate o alternativă naturală a medicamentelor. Neuropatia sau distrugerea nervilor din cauza unor alte maladii poate provoca durere și insensibilitate în zonele afectate. Pentru persoanele care suferă de diabet, ea se manifestă, în primul rând, la picioare. Cazurile acute de neuropatie pot provoca probleme digestive și pot afecta ritmul cardiac.

Ce beneficii au uleiurile esențiale

  1. Uleiurile esențiale ajută la calmarea durerii provocată de neuropatie
  2. Unele uleiuri au proprietăți anti-microbiene care tratează infecțiile

Uleiurile esențiale sunt deseori considerate remedii naturale care „tratează tot”. Și într-adevăr, unele dintre ele reușesc nu doar să combată maladiile, dar și să reducă perioada necesară pentru tratament. Ele ajută la:

  • tratarea rănilor, a zgârâieturilor și a infecțiilor
  • purificarea aerului
  • ameliorarea balanței hormonale
  • calmarea stărilor de stres, încordare sau anxietate
  • un somn mai liniștit

Pentru persoanele care suferă de neuropatie, uleiurile esențiale calmează durerea și îmbunătățesc digestia.

Menta

Uleiul esențial de mentă e cunoscut pentru proprietățile sale de relaxare a mușchilor, de calmare a spasmelor musculare și pentru efectul său analgezic. Într-un studiu din 2002, cercetătorii au demonstrat că uleiul esențial de mentă a ajutat o femeie de 76 de ani să se trateze de nevralgie. Ea nu a răspuns la alte terapii standard, dar a observat o calmare a durerii imediat după aplicarea uleiului esențial de mentă. Starea s-a păstrat de la 4 până la 6 ore după aceasta.

De asemenea, unele studii ar menționa că uleiul esențial de mentă ar reuși să reducă sindromul de intestin iritat și indigestia.

Mușețelul nobil

Mușețelul nobil ar putea, la fel, să ajute la calmarea durerii musculare. Conform unui studiu din 2014, mușețelul nobil este benefic pentru tratarea inflamațiilor. De asemenea, el reduce stresul oxidativ.

Citiți materialul integral pe Sanoteca.md, un ghid complet în sănătate, conceput și dezvoltat de Platforma E-Sănătate.MD.