Redactor: Parascovia Sula

Mai mult de jumătate din echipajul SMURD - Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca de la București și-au dat demisia, dar urmează ca și alții să demisioneze. Motivul este modul în care managerul unității îi tratează. Demisionarii și managerul au fost chemați la discuții de ministrul Sănătății. Înainte de întâlnire, Vlad Voiculescu a declarat că este a treia ședință de mediere pe care o convoacă în cazul conflictului de la Spitalul Floreasca, informează Digi24.ro. Sorin Păun, managerul Spitalului Floreasca, și-a depus demisia în această dimineață.

Într-o declarație de presă, directorul le-a transmis demisionarilor că trebuie să-și amintească de faptul că au depus un jurământ față de pacienți, dar nu „față de un om sau grup de interese”.

De altfel, Ministrul Sănătății a declarat că, dacă acuzaţiile la adresa managerului interimar al Spitalului Floreasca se confirmă, acest lucru este inacceptabil.

„Am informaţii despre un număr îngrijorător de mare de demisii la Spitalul Floreasca. Au fost până acum două întâlniri de mediere convocate de mine. Senzaţia era că lucrurile merg în direcţia bună. Nu era aşa”, spune Vlad Voiculescu.

Totodată, medicii care au demisionat au fost chemaţi la discuţii cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au declarat pentru MEDIAFAX  surse medicale.

█ Nu acceptă „cârpeala propusă de Guvern”. Cadrele medicale se pregătesc din nou de protest

Și medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu și-au arătat solidaritatea față de colegii lor de la Spitalul Floreasca. „Colectivul de medici din UPU - Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu este alături de colegii de la UPU - Spitalul Floreasca și susține atitudinea acestora. Considerăm că acest gest atrage atenția asupra realității dure din sistemul sanitar”, se arată într-un mesaj trimis de aceștia.

Ieri presa din România relata că este vorba despre jumătate dintre cei 30 de medici angajați la UPU-SMURD București. Ceilalți 15 intenționează și ei să demisioneze. De asemenea, vor să plece și asistenții.

Medicii spun că vor rămâne în preaviz două săptămâni, așa că activitatea spitalului nu va fi perturbată pe termen scurt.

„Managementul defectuos a avut un impact negativ asupra activității noastre, neputând să ne desfășurăm activitatea așa cum ne-am dori, stresul la care suntem supuși, felul în care ni se adresează domnul manager, nu mai putem”, a declarat la Digi24 Gabriela Bratosin, medic specialist UPU Floreasca.

Ea a vorbit și despre lipsa de medicamente și materiale sanitare, deoarece nu sunt semnate la timp referatele pentru achiziție.

„Noul manager pune bețe în roate departamentului UPU-SMURD, nu avem medicamentele de bază necesare pentru urgență, cum ar fi adrenalina. Și dumneavoastră ați auzit limbajul lui cu care noi suntem obișnuiți, el când are o problemă cu noi recurge la tehnici de intimidare, suntem puși să dăm note explicative, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucrul minor. Am ajuns la concluzia că nu ne mai putem desfășura activitatea şi să ne dăm demisia”, spune un alt medic.

În urma protestelor lansate zilele trecute, Sorin Păun și-a dat demisia, anunță PRO TV. Acesta a declarat înainte de a-ți da demisia că activitatea sa managerială se bazează pe faptul respectării legii. 

 

█ Articole relaționate:

Mii de medici amenință cu greva sau chiar cu demisia, dacă nu le vor fi majorate salariile. „Până când vom accepta prostituţia medicală?” 

Revolta medicilor dă roade. Salariile lor vor fi dublate

Doctorii care nu s-au temut să înfrunte ministrul Sănătății. „E ora 22.00. Sunt în spital și spăl podeaua”