Redactor: Sorina Bujarov

Nu doar factorii externi ne pot afecta sănătatea, în mare parte aceasta depinde de acţiunile noastre. Există însă şi cazuri când, în încercarea de a avea grijă de sănătatea noastră, comitem o mulţime de erori ce au un efect negativ. Potrivit feminis.ro, cele mai frecvente erori de acest gen sunt următoarele:

Nu respiraţi corect. Cu toate că este un proces firesc, care se desfăşoară fără să conştientizăm, puţini oameni ştiu să respire corespunzător. O astfel de greşeală poate duce la o serie de probleme de sănătate, precum astm, tensiune arterială ridicată şi anxietate. Majoritatea persoanelor trag aer încet şi puţin şi respiră din piept. Corect însă trebuie să respiraţi din abdomen pentru ca astfel beneficiezi de o cantitate de oxigen mai mare.

Vă spălaţi dinţii de cel puţin două ori pe zi. Dacă vă spălaţi prea frecvent pe dinţi, aceast nu înseamnă că şi dinţii vor fi mai sănătoşi. Periajul frecvent, în special după ce mâncaţi, duce la îndepărtarea smalţului şi astfel dinţii rămân vulnerabili în faţa bacteriilor. Medicii recomandă să vă spălaţi pe dinţi doar de două ori pe zi şi nu mai mult, o dată dimineaţa, după micul dejun şi încă o dată seara, înainte de culcare.

Curăţaţi călcâiele când mergeţi la pedichiură. Nu este bine să cereţi şi îndepărtarea pielii uscate de pe călcâie. Din cauza condiţiilor de igienă nu tocmai bune, sunt foarte posibile infecţiile micotice. Cea mai bună metodă de a scăpa de pielea uscată şi crăpată este să frecaţi pielea cu o piatră ponce după duş. Aplicaţi apoi o cremă hidratantă.

Mergeţi la toaletă "doar în caz". Vezica urinară nu se obişnuieşte cu deţinerea unor cantităţi mari de urină. Dacă nu mergeţi la toaletă când cere organismul, veţi ajunge să mergeţi la toaletă din ce în ce mai frecvent. Media normală de a urina este de şapte ori pe zi. Dacă vă confruntaţi cu urinatul frecvent, încercaţi să reduceţi consumul de băuturi acidulate şi cafea. Singura dată când vă este permis să urinaţi "doar în caz" este după un contact sexual, pentru a împiedica infecţiile vaginale.

Folosiţi cu sfinţenie gelul antibacterian. Cu cât îl veţi folosi mai mult, cu atât pielea mâinilor va avea mai mult de suferit. Gelul antibacterian usucă pielea pentru că majoritatea conţin alcool şi pot duce la apariţia alergiilor. Pielea uscată mai este vulnerabilă şi se crapă, iar astfel de fisuri în ţesuturi favorizează dezvoltarea bacteriilor. Specialiştii recomandă utilizarea acestuia doar în cazuri de strictă necesitate. 

 

Articole relaționate:

Cele mai frecvente greşeli de îngrijire a dinților, comise involuntar