Autor: Irina Papuc

Denis Onuță, tânărul care a fost săptămâna trecută operat pe creier, fără anestezie, va fi externat în următoarele zile. Analizele au demonstrat că tumoarea de care suferea nu conținea celule maligne, astfel că acesta are toate șansele la o recuperare completă.

După ce a fost operat cu succes, părinții lui Denis nu știau dacă să se bucure sau nu, deoarece rezultatele de care depindea viața lui încă nu erau cunoscute. Abia după ce i-au extirpat tumoarea, medicii au trimis conținutul la laborator.

 „În urma analizelor histologice s-a demonstrat că pacientul avea un gliom de gradul I. Nu este o tumoare malignă, însă cu timpul ar putea genera în malignă sau, dimpotrivă, ar putea dispărea în totalitate. Denis se va afla în supravegherea noastră, iar peste trei luni va trece un examen de rezonanță magnetică, pentru a detecta cum a evoluat situația”, a precizat vicedirectorul Spitalului de Neurologie și Neurochirurgie, Andrei Uncuța.

Medicul spune că Denis se simte bine și nu acuză niciun fel de dureri, astfel că ar putea fi externat chiar mâine.

Denis Onuța a suferit săptămâna trecută o intervenție complicată pe creier. El suferea de o tumoare, care îi afecta mișcările și vorbirea. Intervenția a fost o premieră în Republica Moldova, deoarece s-a făcut fără anestezie totală, iar Denis a vorbit cu medicii pe parcursul operației.

 

Articole relaționate:

Succes în medicina din Moldova: a fost realizată prima operație pe creier fără anestezie generală. Pacientul a fost conștient și a vorbit în timp ce medicii îi extirpau o tumoare 

Patru copii moldoveni cu malformații grave la inimă au fost operați cu succes 

Abia au văzut lumina zilei, dar sunt nevoiți să-și dea inima sub bisturiu