Autor: Elena Cioina

Încă un viceministru al Sănătății și-a dat demisia după ce instituția a fost reorganizată și contopită cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Guvernul a acceptat astăzi cererea Lilianei Iașan, responsabilă de sectorul medicinei primare. Oficialul s-a aflat în această funcție aproape un an și 7 luni și în ultima perioadă era responsabilă de procesul de elaborare a documentului de reformare a medicinei de familie. Astfel, din vechea gardă a Ruxandei Glavan în funcția de viceministru în exercițiu mai rămâne Aliona Serbulenco. Aceasta și-a depus dosarul și candidează la funcția de secretar general de stat.

Acesta este al doilea viceministru de la Sănătate care și-a depus demisia. Cu ceva timp în urmă dintr-o funcție similară a plecat Oleg Creciun.

Liliana Iașan a venit la Ministerul Sănătății în februarie 2016 în locul lui Gheorghe Țurcanu. Până atunci dânsa a fost director al Asociației Medicale Teritoriale al sectorului Buiucani. Fostul ministru, Ruxanda Glavan i-a făcut o recomandare bună, afirmând că Iașan are experiență de vicedirector și director de cinci ani și este medic de familie din anul 2000.

De altfel, Liliana Iașan venise la minister, având o avere deloc modestă. Potrivit declarației cu privire la proprietăți și venituri pentru anul 2015, Iașan deținea o casă de locuit în valoare de peste 1,7 milioane de lei, acțiuni la întreprinderi comerciale, dar și o mașină în valoare de peste 230 de mii de lei. Cu ce avere a plecat, vă spunem într-o altă știre.

Vom preciza că Liliana Iașan și-a început cariera în medicină în 2000, când s-a angajat în calitate de medic de familie la AMT Buiucani. Cinci ani mai târziu, aceasta a devenit șef de secție, iar în 2010 a ajuns vicedirector la aceiași instituție medicală. Din 2014 și până în 2016 ea a ocupat funcția de director la AMT Buiucani, iar la mijlocul lunii februarie 2016 a fost numită viceministru al Sănătății, înlocuindu-l astfel pe Gheorghe Țurcanu. 

 

  Articole relaționate:

Ministerul Sănătății are un vice-ministru nou în locul lui Gheorghe Țurcanu

Viceministrul Sănătății, cu casă de milioane și acțiuni la întreprinderi comerciale

Viceministrul Sănătății, controlat de CNI. Instituția verifică din ce bani și-a cumpărat Iașan casa de milioane