Redactor: Irina Miron

O companie de consultanță din America a realizat un top al celor mai bine plătite specialități medicale din această țară, scrie forbes.com. Acesta include onorariul mediu al medicilor, care reprezintă salariul de bază sau venitul garantat, fără prime, bonusuri sau alte suplimente.

Astfel, cea mai bine plătită specialitate medicală din SUA, este chirurgia ortopedică. Medicii care activează în acest domeniu sunt remunerați anual cu un salariu mediu de 464.500 de dolari.

Specialiștii din cardiologia invazivă sunt plătiți cu 3.000 de dolari mai puțin, iar cei din domeniul cardiologiei non-invazive câștigă un salariu mediu de peste 447.000 de dolari.

Gastroenterologii câștigă un salariu mediu de 441.421 de dolari, iar medicii urologi – aproape 425.000 de dolari. Doctorii care activează în domeniul hematologiei și oncologiei au un venit garantat de 396.000 de dolari, pe când dermatologii cu 25 de mii de dolari mai puțin.

Radiologii, medicii care sunt expuși zilnic pericolului iradierii, sunt salarizați cu 368.250 de dolari. Pulmonologii au un salariu de bază de 351.125 de dolari, iar medicii care practică chirurgia generală sunt plătiți  cu aproape 337.000 de dolari.

 

Articole relaționate:

Spitalele publice alocă mai puțini bani pentru salarii, decât norma stabilită de Ministerul Sănătății, CNAM și Sindicate

Medicii români pot spera la creșteri salariale