Redactor: Irina Miron

Asistentele medicale, doctorii și directorii de spitale din Marea Britanie ar putea fi urmăriți penal pentru indiferență față de pacienți și rele tratamente, scrie telegraph.co.uk.

Sancțiunile ar putea fi aplicate pentru mai multe încălcări, inclusiv în cazul asistentelor medicale, care își lasă pacienții să îndure sete sau să zacă în paturile în care au urinat. Cadrele medicale ar putea face astfel până la cinci ani de pușcărie sau vor plăti amendă.

Profesorul Don Berwick, co-fondatorul unei agenții pentru siguranța pacienților, a anunțat recent că Institutul Național de Sănătate ar trebui să elaboreze un ghid nou privind condițiile de angajare a cadrelor medicale. Acesta mai spune că administrația spitalelor trebuie să facă o analiză a celor mai recente cercetări științifice care sugerează că dacă o asistentă medicală este nevoită să lucreze cu mai mult de opt bolnavi, securitatea pacienților este pusă în pericol.

Conform unui studiu de anul trecut, în aproape jumătate dintre spitalele din Anglia, asistentele medicale îngrijesc mult mai mulți bolnavi într-o singură zi, deși ar trebui să le revină, în medie, câte 11.

Potrivit unei cercetări mai vechi, în spitalele cu un număr mare de pacienți se înregistrează cu 26% mai multe decese decât în spitalele unde sunt mai puține cazuri tratate.

Ministerele de resort din Marea Britanie urmează să prezinte o reacție pe marginea acestor recomandări  până la toamnă. Dacă propunerile vor fi acceptate, atunci astfel de cazuri vor ajunge la tribunal.

„În orice instituție sau organizație se produc erori, însă noi nu trebuie să le tolerăm, pentru că astfel facem rău pacienților”, a conchis profesorul Don Berwick.

 

Articole relaționate:

Patru medici, învinuiți de procurori că au lăsat un deținut torturat să moară 

Topul celor 10 specialități medicale în care s-au înregistrat cele mai multe procese de judecată

Una din patru erori chirugicale, provocate de probleme tehnice din timpul intervențiilor