Autor: Irina Miron

Reprezentanții restaurantului, în care zeci de oameni s-au intoxicat, iar o persoană și-a pierdut viața după ce a mâncat la o nuntă, au ignorat hotărârea de săptămâna trecută a medicului șef sanitar de stat a Municipiului Chișinău de a sista activitatea localului. Aceștia ar  fi organizat petrecerea pe propria răspundere. Este declarația viceministrului Sănătății, Svetlana Cotelea.

„Reprezentanții restaurantului au organizat nunta contrar Hotărârii  Ministerului Sănătății. Ei s-au adresat de nenumărate ori cu rugămintea de a li se permite reluarea activității, evident, nu am cedat. Au făcut-o pe propria răspundere”, a menționat viceministrul Sănătății, Svetlana Cotelea.

Între timp, Direcția municipală de Sănătate urmează să instituie o comisie specială care va investiga cazurile de intoxicații de la restaurantul Golden Nica din Capitală în care s-a produs incidentul. Șeful Direcției, Mihai Moldovanu a declarat pentru Sănătate Info că este în așteptarea unei dispoziții de la Primărie. „Așteptăm dispoziție de la viceprimarul Nistor Grozavu pentru a organiza comisia. Vom examina situația și vom propune mai multe sancțiuni, în funcție de rezultatele investigațiilor”.

Oficialii de la Ministerul Sănătății au anunțat că numărul victimelor care s-au intoxicat la nuntă cu produse alimentare este mai mare. Potrivit acestora, alte două persoane din raionul Călărași și una din raionul Strășeni au avut nevoie de asistență medicală urgentă după ce au mers la aceeași petrecere la care s-au intoxicat aproape 40 de oameni. Victimele sunt în stare satisfăcătoare, spun doctorii. Amintim că este pentru a doua oară când mai mulți invitați la diferite ceremonii la acest restaurant au făcut intoxicații alimentare. Noaptea trecută, unul dintre nuntași a murit. Victima este un bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din Ungheni. În spitalul raional rămân internate 20 de persoane, iar starea lor este satisfăcătoare, spune directorul instituției, Lidia Crăciun. Totodată, la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Capitală sunt în continuare internate trei dintre victime.

 

Citește la aceeași temă:

Direcția municipală de Sănătate va institui o comisie care va investiga cazurile de intoxicație în masă la un restaurant din Capitală 

Un bărbat a murit, după ce s-a intoxicat cu produse alimentare la o nuntă într-un restaurant din Capitală. Acum o săptămână, în același local s-au intoxicat alți 46 de oameni